Yasmin fra Refsvindinge i Miss Danmark-finale

Yasmin Winther fra Nyborg, tidligere Refsvindinge, og som nu bor på Nørrebro i København, glæder sig til på lørdag, hvor hun er en af 23 finalister i Miss Danmark-konkurrencen. Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat

Yasmin fra Refsvindinge i Miss Danmark-finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yasmin Winther deltager i skønhedskonkurrence med mål om at forbedre forholde for flygtninge- og asylansøgere

Mellem en og to timer om dagen spankulerer hun frem og tilbage på sit værelse i høje stilletter, mens hun poserer trutmunde foran spejlet. Fra højtalerne spiller de samme tre sange. Igen og igen.

- Det fylder meget. Det er meget intenst. Det eneste tidspunkt, jeg ikke tænker på det, er om natten.

Ordene kommer fra Yasmin Winther, og det hun taler om, er Miss Danmark-konkurrencen. Den 23-årige pige har kvalificeret sig til finalen sammen med 29 andre skønheder, og derfor træner hun catwalk med dertilhørende soundtrack.

- Jeg ser det lidt som et maraton, som jeg er nødt til at træne op til, siger Yasmin Winther.

Yasmin Winther fra Nyborg, er nomineret til Miss Danmark,.
Yasmin Winther fra Nyborg, er nomineret til Miss Danmark,.
Foto: Yilmaz Polat

Palæstina-Refsvindinge

Til dagligt bor hun på Nørrebro i København, hvor hun forsøger at få gang i musikkarrieren, mens hun arbejder på et kursuscenter. Men når hun får brug for et pusterum, tager hun hjem. Til skoven på Knudshoved, til havet i Storebælt og til familien i Nyborg.

For selvom Yasmin Winther nyder den pulserende storby, har hun brug for sporadiske smutture til det østfynske.

- Jeg er et naturmenneske, og det giver mig ro at komme hjem, siger hun.

Barndommens rammer har været Refsvindinge, og ungdommens udskejelser har foregået i Nyborg. Og så gemmer de brune øjne og det mørke hår på en hemmelighed, man ikke ser, hvis man ikke ved det.

- Min far er født i Jerusalem og er palæstinenser. Han kom til Danmark på grund af kærligheden til min mor, siger Yasmin Winther.

Hun taler ikke arabisk, og hun har ikke taget sin fars efternavn. Det ville potentielt kunne komplicere ting for hende, siger hun. Men farens mellemøstlige oprindelse har sat et naturlig præg på hende, som gør, at hun har stor empati for flygtninge.

- Retorikken omkring problemet er rigtig grim i offentligheden, og jeg føler, der bør sættes mere fokus på de positive effekter ved, at folk på flugt kommer herop, siger hun.

Og lige netop dét er hendes erklærede mål med Miss Danmark-arrangementet. Alle deltagere skal have et velgørenhedsprojekt, og Yasmin Winthers er forbedring af flygtninge og asylansøgeres kår i landet.

Yasmin Winther fra Nyborg, er nomineret til Miss Danmark,.
Yasmin Winther fra Nyborg, er nomineret til Miss Danmark,.
Foto: Yilmaz Polat

Opdaget på Instagram

Ligesom så mange andre unge mennesker lægger Yasmin Winther billeder af sig selv på internettet. De sociale medier bliver proppet med selfies, portræt- og modelbilleder, og det var sådan, at Yasmin Winther blev opdaget til skønhedskonkurrencen.

Miss Danmark-organisationens direktør Lisa Lents kommenterede på et af hendes opslag på Instagram, og hurtigt blev hun indsluset i konkurrencen. I løbet af foråret og sommeren har hun trænet gangstil til showet, slebet personlighed og velgørenhedsprojekt til, og deltaget i donationsmiddage og arrangementer.

På lørdag den 12. september gælder det finalen. Vinder af Miss Danmark kvalificerer sig til verdens største skønhedskonkurrence. Den foregår i Kina, og eventyrlystne Yasmin Winther drømmer om, at det bliver hende, der skal repræsentere de rød/hvide farver på den internationale scene.

Konstant omgivet af slanke, ifølge de herskende skønhedsidealer også smukke kvinder, har hun dog hele tiden en ting øje.

- Flot pige er ikke nok. Fordommen er, at smuk er a lig med dum, og jeg ved, jeg har mere at byde på, lyder det fra Yasmin Winther.

Yasmin fra Refsvindinge i Miss Danmark-finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce