Lørdag den 10. juni er store åbningsdag i det tidligere DSB-værksted mellem Sølsytvej og Holmens Allé i Nyborg, hvor Ørbæk Bryggeri løfter sløret for Nyborg Destilleri.

Nyborg: Udenfor dufter det af frisk asfalt. Et hold fra Munck er i gang med p-plads og indkørsel. Indenfor genlyder hallen af hammerslag. Så skærer en rundsav lydbilledet itu.

I øjeblikket er der håndværker oppe og nede, ude og inde, for at få det forhenværende DSB-værksted mellem Sølystvej og Holmens Allé klar til åbningsdagen for Nyborg Destillery lørdag den 10. juni.

- Vi glæder os til at præsentere stedet. Vi ved, der er en dirrende forventning lokalt, men også hos andre rundt om i landet, der har spurgt til det. Så på dagen gør vi simplethen det, at vi åbner alle portene klokken 10, så folk bare kan komme ind og se stedet. Vi er på stedet, så man kan snakke med os, og vi vil gerne have, det blvier en rigtig folkefest, siger Kim Møller-Elsborg.

"Vi" er i denne sammenhæng foruden Kim Møller-Elsborg blandt andre ejerne Nicolai og Niels Rømer og de nys ansatte, restaurant- og eventchef Lisa Nielsen og køkkenchef Andreas Saxskiold-Nørup.

Frem til ved 17-tiden kan gæsterne se whisky-destilleriet, lagerhallen med egetræsfadene og restauranten og lytte til musikunderholdning med den lokale Irsk Trio, der spiller og synger whisky-sange, senere Nyborg Big Band og fra klokken 15 til 17 spiller Lasse & Mathilde. Ørbæk Bryggeris veteranskonnert "Fionia" ligger ved det tidligere færgeleje. Der kan købes billet til en tur på fjorden. Der bliver afgang hver time i dagens løb.

Gæsterne kan på dagen købe smagsprøver på whisky og anden spirtus, Ørbæk-øl og Naturfrisk-sodavand og lidt at spise. Restauranten er som sådan ikke åben den 10. juni. Fra onsdag den 14. juni er der klar til at modtage gæster med det fulde koncept, frokost med en menu af gourmet-smørrebrød, aftenmenuen blier en række á la carte-retter, gæsterne kan kombinere. Køkkenet baserer sig som destilleriets og bryggeriets øvrige produkter på rene økologiske råvarer.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
1
Kinesere fik historien om det store mikro-destilleri i Nyborg

Kinesere fik historien om det store mikro-destilleri i Nyborg

Whisky fra Nyborg: Snart gang i destilleriet

Whisky fra Nyborg: Snart gang i destilleriet

Ørbæk Bryggeri slog igen rekord

Ørbæk Bryggeri slog igen rekord