Det tog mere end fire timer, at bakse 57 ton tungt lokomotiv ind i det kommende whisky destilleri i Nyborg

Nyborg: DSB-værkstedet i Nyborg er godt nok bygget til at rumme jernbanevogne og lokomotiver. Men derfor er det ikke så nemt endda at få et 57 ton tungt lokomotiv ned fra en blokvogn og derefter ind ad porten.

Ejerne af Ørbæk Bryggeri, Niels og Nicolai Rømer, fulgte begge nervøst med hele dagen onsdag, da tyske eksperter og en flok lokale håndværkere lagde kræfterne sammen for at få lokomotivet ind i det kommende whisky-destilleri. Først lidt efter klokken 14 kunne de ånde lettede op. Lokomotivet var på plads i den store hal, der til næste år bliver lager med hundredvis af whiskytønder og kassevis økologisk gin og andre lækkerier for tørstige og miljørigtige sjæle.

Gennem mange måneder har håndværkere arbejdet på at renovere det mere end 100 år gamle baneværksted ved færgehavnen og bygge det om til whiskydestilleri med restaurant, lager og meget mere. Arbejdet er langt fra færdigt, men i går ankom altså damplokomotivet, der bliver blikfang for byens nye turistattraktion. Senere kommer også en jernbanevogn.

- Der bliver store ruder fra restauranten, så publikum kan se ind til lokomotivet og tønderne med whisky, siger Niels Rømer.

Læs mere i Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk, hvor der også ligger en video fra arbejdet med lokomotivet

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
Whiskydestilleri er klar til publikum

Whiskydestilleri er klar til publikum

1
Kinesere fik historien om det store mikro-destilleri i Nyborg

Kinesere fik historien om det store mikro-destilleri i Nyborg

Whisky fra Nyborg: Snart gang i destilleriet

Whisky fra Nyborg: Snart gang i destilleriet