Vores børn er mere værd, Nyborg!


Vores børn er mere værd, Nyborg!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Johanne Storm van den Brekel & Signe Brandt, Formand og næstformand i børnehaven Valhalla, Nyborg
Billede
Nyborg. 

Vi er meget rystede og bekymrede over, at Nyborg Kommune vil pege på en massiv besparelse på daginstitutionsområdet på 6,4 millioner kroner.

En så stor besparelse vil uundgåeligt få konsekvenser for vores små børn. Det vil betyde en nednormering af personalet, der arbejder hårdt for at skabe optimale rammer for vores børn. Færre voksne til at se, høre og forstå det enkelte barn.

En altafgørende ingrediens i den tidlige barndom er omsorg, nærhed, tryghed, stabilitet og forudsigelighed. Vi frygter en hverdag, hvor vores gode daginstitution ikke har en chance for at give de optimale vilkår for vores børn, fordi besparelserne vil fjerne nødvendige og kompetente voksne.

Vi er dybt bekymrede over konsekvenserne for den vigtige start på livet - her dannes grundlaget for barnets selvværd og spirende evne til relationsdannelse, tilknytning, konflikthåndtering og følelseshåndtering. Det er afgørende, at barnet føler sig trygt, set, anerkendt, forstået, hjulpet, lyttet til og støttet. Der skal med andre ord være nok tilgængelige voksne for at kunne tilbyde dette til hvert enkelt barn. Og der skal være hænder nok til både de udsatte og robuste børn.

Vi insisterer på et ordentligt pasningstilbud, hvor vi med sindsro kan aflevere vores dyrebareste eje til en dag med optimale, trygge og udviklende normeringer og rammer over hele dagen, også ved sygdom og kurser. Vores børn fortjener tid til kerneopgaven - ikke kun tid til opbevaring.

Når politikerne ønsker at spare penge, må vi atter gentage den kendte præmis, at det er en overordentlig klog beslutning at investere i børn. Børn i mistrivsel, børn med vanskeligheder og børn, der ikke har haft mulighed for at opbygge basal tilknytning og selvværd, koster samfundet masser af penge i fremtiden. Børnene må og skal prioriteres økonomisk.

Det er for dyrt at lade være!

Vores børn er mere værd, Nyborg!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce