Torsdag blev voldssagen fra haveforeningen Skovly i Nyborg afgjort.

Det var med løftet pegefinger, at dommeren torsdag afsagde dommen over den 55-årige far og hans 30-årige søn, der var tiltalt for vold i haveforeningen Skovly i Nyborg.

Ud over at give sønnen en dom på ét års ubetinget fængsel og fire måneders betinget fængsel til faren, belærte dommeren både de tiltalte og tilhørere til fremover at opføre sig ordentligt i haveforeningen, der sidste år lagde ramme om noget af en voldsepisode:

Adskillige knytnæver i ansigtet, spark, en flise i hovedet og en bænk der knækkede var blandt andet repertoiret, da far og søn overfaldt nogle af haveforeningens beboere den 13. juni sidste år.

Den 30-årige søn havde i forvejen fem voldsdomme fra tidligere, hvilket ikke just var med til at mildne straffen.

I haveforeningen kastede han en bænk over en mand, uddelte knytnæveslag og spark og truede efterfølgende beboerne mod at politianmelde episoden med oprejst motorsav og kommentaren:

- Jeg snitter jer i småstykker, hvis I ikke holder kæft.

Alt sammen udløste ét års ubetinget fængsel til sønnen, mens faren slap med fire måneders betinget fængsel.

Sønnen har dog afsonet tre måneder igennem sin varetægtsfængsling under en sag, der i følge forsvarer har været en rodet og forvirrende affære. Begge forsvarere kritiserede anklageskriftet, der var så mangelfuldt, at de mente, at der var så meget tvivl om det hændte, at en frifindelse måtte være på tale. "Enhver tvivl skal komme den tiltalte til gode" som de citerede fra romerretten. Alligevel håndhævede retten, at far og søn egenhændigt havde startet den voldsomme affære, som dommeren til slut altså formanede om ikke at ske igen. Her pegede han på tilhørerne med sin pen:

- Når I nu går herfra, så vil jeg have, at der skal være ro og fred i haveforeningen fremover.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Drikkelag i havekoloni: Nu falder der dom i voldssag

Drikkelag i havekoloni: Nu falder der dom i voldssag

Kolonihavevold: Dommen er udsat

Vidner modsiger tiltalte i voldssag

Vidner modsiger tiltalte i voldssag