Voldspillere overvejer vagter og overvågning

I 2007 var Nyborg Voldspil også plaget af hærværk, da musikernes pavillon brændte ned. Branden var efter alt at dømme påsat. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.

Voldspillere overvejer vagter og overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen mulighed for hegn rundt om Nyborg Voldspils scene. Teatret overvejer andre muligheder for at beskytte scenografien mod hærværk imens Singin' in the Rain spilles.

Nyborg: Natten til torsdag var den gal igen på Nyborg Vold: Hærværksmænd var forbi og væltede et kæmpe skilt, smed borde i voldgraven og smadrede et spejl. Og det er langt fra første gang, voldspillerne er plaget af hærværk i de perioder, hvor scene, stole og alt muligt andet er stillet op til årets store forestilling på volden.

- Vi er meget sårbare i denne periode, og vi lever på folks goodwill, for vi har ikke mulighed for fysisk at skærme vores ting af på volden, siger formanden for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen.

Men selv om det er svært at gøre noget, vil Nyborg Voldspil alligevel forsøge at beskytte sin scene og så videre i de uger, hvor Singin' in the Rain er på plakaten.

- Vi overvejer nu flere forskellige muligheder, siger Jesper Bech Madsen. Konkret arbejder vi på at sætte lys op, der tænder, når nogen er i området, og samtidig undersøger vi muligheden for videoovervågning.

- Vi vi også undersøge, hvad det koster at få hjælp af et professionelt vagt-firma og tidligere har vi haft nogle af vore egne folk til at overnatte på volden, for at passe på. Men den sidste mulighed er jo ikke uden problemer, og vi skal ikke udsætte nogen for fare og risiko.

Nyborg Voldspil har i mange årtier spillet på en udendørs scene på Nyborg Vold, hvor der er offentlig adgang til det hele. Og enkelte år er det gået rigtig galt. I 2006 blev der stjålet dyre musikinstrumenter fra orkestrets pavillon og en bil blev kørt ind i scenekanten. Året efter gik det endnu værre, da musik-pavillonen brændte ned. Alt tydede på, at branden var påsat. Da branden raserede musikernes pavillon, var årets forestilling slut, og selve scenografien fjernet, så det fik ikke indflydelse på forestillingen, der i øvrigt var noget utraditionel det år, nemlig musicalen, Cabaret.

Voldspillere overvejer vagter og overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce