Nyborg: Slotsmøllen i Nyborg har de senere år april været ramme forårsforestillingen hos Nyborg Voldspil. Den har været lagt i hænderne hos gruppen af unge tilknyttet voldspillet. I år bliver der imidlertid ingen unge-forestilling.

- Vi ikke fandt den forestilling, der kan bære rent økonomisk. Vi vil meget gerne havde de unges forestilling, hvor de får lov at boltre sig på scenen. Vi skal ikke tjene på det, men omvendt må det heller ikke koste os noget. Forestillingen skal rent økonomisk kunne hvile i sig selv, siger Jørgen Dyhrberg, der er formand for Nyborg voldspil.

Formanden oplyser, at de tidligere forestillinger er set af 1500 til 2000, og med de ønsker, der var til forestillinger, nåede omkostningerne ifølge Jørgen Dyhrberg op på et niveau, hvor det ikke var realistisk, at entréindtægterne kunne dække alle udgifter.

Forslag fra bestyrelsen om genopsætning af tidligere succeser - Jørgen Dyhrberg nævner "Den røde tråd" eller en mere simpel kabaret-forestilling - vandt ikke gehør. Så beslutningen er blevet, at der altså i 2016 ikke er nogen forårsforestilling.

- Det er da ærgerligt, men vi har ikke opgivet senere at byde på en ungdomsforestilling på Slotsmøllen. vi springer bare over i år, siger Jørgen Dyhrberg.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.