Østre Landsret er enig med Retten i Svendborg: 22-årig, der er sigtet for grov vold i Nyborg, skal være varetægtsfængslet i fire uger.

Nyborg: Den 22-årige mand fra Nyborg-området, der torsdag i sidste uge ved et grundlovsforhør i Retten i Svendborg blev varetægtsfængslet, sigtet for at deltage i grov vold mod en 33-årig mand for en måneds tid siden, skal forblive i varetægt.

Den 22-årige kærede ved grundlovsforhøret byrettens kendelse om varetægtsfængsling i fire uger til landsretten. Østre Landsret har imidlertid stadfæstet varetægtsfængslingen.

Imens kan anklagemyndighed og politi foretage yderligere efterforskning i sagen, der handler om, at en 33-årig mand i midten af juni ved Dronningensvej i Nyborg i nærheden af diskotek No. 5 blev overfaldet med slag og spark. Han blev også trampet i hovedet og pådrog sig blødning i hjernen.

Det førte til, at han på hospitalet blev lagt i kunstig koma i en uge, inden hans tilstand var stabil nok til, at han igen kunne blive bragt til bevidsthed.

Allerede i døgnet efter voldsorgiet blev to andre mænd på henholdsvis 18 og 19 år anholdt og i et grundlovsforhør sigtet for det grove overfald og varetægtsfængslet. Først onsdag i sidste uge fik politiet så fat i den 22-årige, der blev fremstillet i grundlovsforhør i torsdags og varetægtsfængslet.

Den 22-årige nægtede sig i grundlovsforhøret skyldig i at have udøvet vold mod den 33-årige. Men han nægtede ikke, at han var til stede på parkeringspladsen ved Dronningensvej omkring det tidspunkt ved midnatstid, hvor den 33-årige blev afstraffet. Og han nægtede heller ikke, at han var der sammen med den 18-årige og den 19-årige, der i forvejen er sigtet i sagen.

- Men jeg gider ikke være med til ballade, så skyndte mig at køre væk og hjem til min svigermor, sagde han i retten. Det hindrede altså ikke, at den 22-årige blev varetægtsfængslet.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
1
Endnu en fængsling i grov voldssag

Endnu en fængsling i grov voldssag

2
Endnu en person sigtet for vold efter groft overfald

Endnu en person sigtet for vold efter groft overfald

Beboerformand: Overfald på åben gade skaber utryghed

Beboerformand: Overfald på åben gade skaber utryghed