Reaktionerne er mange og ordene hårde i debattråden på Fyens.dk efter dommen over tre unge mænd, der mandag blev kendt skyldige i et brutalt overfald på gaden i Nyborg.

"4-12 måneders fængsel for et ualmindeligt groft og afstumpet overfald, som lige så godt kunne have endt med dødelig udgang, er simpelthen en kæmpe skandale," skriver Kim Thorø Jensen.

Han minder om, at politikerne gang på gang har indskærpet, at grov vold skal straffes hårdere.

"Men der sker åbenbart ikke en skid på det område, så hvordan skal disse forbrydere nogensinde få respekt for det danske retssystem, når vi almindelige og lovlydige danskere for længst har mistet respekten herfor," tilføjer han.

"Denne her dom giver ikke nogen mening med noget som helst, og alene signalværdien i denne her dom er helt ude i hampen," lyder det fra Jan Nielsen, der kalder det for "en total latterliggørelse af ofret".

Der er dog også enkelte, der maner til besindelse, blandt dem Torben Larsen, der peger på, at politikerne - ikke dommerne - fastsætter straframmerne.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Voldsorgie-dom: Derfor er dommen, som den er

Voldsorgie-dom: Derfor er dommen, som den er

Voldsoffer er flyttet hjem til sin søster: Frygter overfaldsmænd efter "latterlig dom"

Voldsoffer er flyttet hjem til sin søster: Frygter overfaldsmænd efter "latterlig dom"

Unge tog med familien hjem efter voldsdom

Unge tog med familien hjem efter voldsdom