Volden er parat til regndans

Paraplyer skærmer af for både sol og regn. Og de bliver foldet ud mange gange under musicalen "Singin' in the Rain" på Nyborg Vold. Her er det de fire unge hovedroller, Anton Holten Lambert, Signe Bækkelund, Jens Hauvgaard Jepsen og Emma Normann Hansen. Foto: Palle Gram.

Volden er parat til regndans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Voldspil er klar til Singin' in the Rain. 17 forestillinger venter på skuespillerne, der skal synge og danse sig gennem regnen på scenen med premiere fredag 20. juli.

Nyborg: Under musicalen Grease i fjor var der flere aftener, hvor Nyborg Voldspil kunne hænge de røde lygter ud. Der var pakket på tribuner og klapstole, og skuespillerne på scenen stod overfor cirka 1300 forventningsfulde gæster, når det gik højest.

Men selvom Grease var creme for voldspillet, så er den fortid - akkurat som instruktøren. Instruktørparret Vicky Berlin og Nikolaj Tarp, der blev fundet til opgaven i 12. time, har ansvaret for den kunstneriske side i år.

- Der var meget polemik i 2017, men vi ser fremad og har fået sat en flot forestilling i søen i år. Og uanset storme undervejs, så fortsætter voldspillet. Det er det vigtigste, påpeger formand Jesper B. Madsen.

Singin' in the Rain
Nyborg Voldspil opfører musicalen "Singin in the Rain" med premiere fredag 20. juli.

"Singin' in the Rain" er en amerikansk komedie musical-film med Gene Kelly, Debbie Reynolds og Donald O'Connor i hovedrollerne. Filmen havde premiere i 1952

"Singin' in the Rain" handler kort fortalt om overgangen fra stumfilm til talefilm.

Instruktørparret på dette års forestilling er Vicki Berlin og Nikolaj Tarp. Koreograf Peter Friis, kapelmester Mads Juul Lunde, scenograf Malene Ilskov, sang og kor, Kristine Becker Lund og kostumer, Mia Damgaard.

Forestillingen spiller til og med lørdag 11. august.
20-årige Anton Holten Lambert og 18-årige Signe Bækkelund klar til at træde i karakterer på volden. Foto. Palle Gram.
20-årige Anton Holten Lambert og 18-årige Signe Bækkelund klar til at træde i karakterer på volden. Foto. Palle Gram.

79 års teater

For Nyborg Voldspil, som har leveret musical-teater i 79 år og kun aflyst to gange under krigen, er tæt på et lille jubilæum. Jesper B. Madsen ser også af den årsag frem mod årets 17 forestillinger på volden. Han håber, at publikum strømmer til volden, som regnen i perioder strømmer over skuespillerne i den til tider våde musical, Singin' in The Rain.

6000 billetter var der solgt da juni blev til juli. Og det er umiddelbart et stykke fra forsalget på samme tid i fjor.

- Vi sælger ikke unormalt 10.000 billetter i spilleperioden. Og med en flot, rigtig god og anderledes forestilling, så ser det godt ud allerede. Det vigtigste er, at vi nu kommer godt fra start, så breder interessen sig hurtigt, fremhæver pr-chef på Nyborg Voldspil, Palle Gram.

Ved 14.000-15.000 solgte billetter til forestillingen, så er der balance i regnskabet, og de røde tal er afværget. Men sælger Singin' in the Rain endnu flere af slagsen, så kan spillet møde det lille jubilæum i 2019 i en mere velpolstret udgave.

Instruktør Vicky Berlin og Nikolaj Tarp har kun roser til overs for de unge medvirkende. - De kan være megastolte. Foto: Michael Bager.
Instruktør Vicky Berlin og Nikolaj Tarp har kun roser til overs for de unge medvirkende. - De kan være megastolte. Foto: Michael Bager.

Prøver afløses af premiere

Musicalen er Nyborg Voldspils modspil til en knastør sommer. Scenefolk, skuespillere og instruktør-teamet har de seneste uger svedt bravt på volden. Allerede i aftes blev der tændt for scenelys og andet staffage. Og de 30 medvirkende sang og dansede sig gennem regnen med publikum på.

I aften gælder det forpremieren for pensionister, og i morgen skruer spillet for alvor op for charmen i den gamle Gene Kelly-klassiker fra starten af 50'erne. Instruktør-parret har siden starten af maj herset med det unge hold, som danser sig gennem godt to timers forstilling på et til tider vådt scenegulv. For to uger siden rykkede de medvirkende ind på scenen, og de seneste prøver har været iført kostumer og med spot på både lys og lyd og effekter. I alle 23 scener.

- De kan være megastolte over deres indsats. Nu glæder vi os til at komme i gang og opføre forestilling "live". Alle de forskellige scener og karakterer skal gerne samle sig til sidst, siger Vicky Berlin.

Sammen med sin husbond, Nikolaj Tarp, har der gemt sig en særlig underforståethed, som udspringer af, at parret kender hinanden godt.

- De ting, som Nikolaj tænker, dem siger jeg højt.

Musicalen udspiller sig i de brølende tyvere og i en verden under forandring. Den byder stort set på danseoptrin i alle 23 scener, og det er noget, der kræver en god fysik over tre uger.

- Det er godt med to fridage om ugen, så vi kan restituere os. Det er hårdt med al den dans, medgiver en af de fire hovedroller, Signe Bækkelund.

Singin' in The Rain spiller frem til og med lørdag 11. august.

Volden er parat til regndans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce