Vold mod iraker førte til fængselsdomme


Vold mod iraker førte til fængselsdomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vold: Fem og otte måneders fængsel for overfald på 17-årig iraker

ULLERSLEV: Otte måneders fængsel.

Det blev dommen til en 18-årig mand fra Ullerslev, der fredag den 29. september slog og sparkede en 17-årige iraker foran Ullerslev Centralskole og sluttelig kørte irakeren ned med sin bil. Det kostede ham for resten også retten til at køre bil de næste to år, og dermed har Ullerslevs skatteborgere betalt for den unge mands kørekort til ingen verdens nytte.

Fem måneders fængsel blev en 24-årig mand fra Skellerup idømt. Han også både slog og sparkede irakeren og sluttede af med at torpedere den skrækslagne udlænding på sin knallert, da irakeren forsøgte at flygte.

Årsagen til at den 18-årige fik tre måneders fængsel mere end den ældre kammarat i retten i Nyborg i går var, at den 18-årige den 23. juni blev idømt tre måneders betinget fængsel for et lignende overfald i Ullerslev. De tre måneder er med i hans nyeste dom.

De to dømte ville tænke over dommene i 14 dage. Det kommer den 18-årige til at gøre bag fængslets mure. For han blev sendt direkte til afsoning, fordi domsmandsretten mente, at han med tre voldsdomme inden for bare otte måneder ikke havde fortjent at få lov til at holde jul og nytår på fri fod. Til gengæld blev den 24-årige løsladt med henblik på senere afsoning.

De to dømte nægtede under retssagen stort set at have rørt den 17-årige iraker. Den 24-årige kunne kun erkende, at han havde slået ham en enkelt gang, men det var fordi irakeren, der kun er halvt så stor som den 24-årige mand fra Skellerup, skulle have slået først.

Uenighed om "fingeren"

Den 18-årige havde hverken slået, sparket eller kørt irakeren ned, og han fortalte også, at det var irakeren, der havde provokeret ved at give ham "fingeren", da han den pågældende fredag kom kørende forbi irakeren og to landsmænd, der stod og ventede på rutebilen på Svendborgvej.

Modsat forklarede den 17-årige iraker, at det var den 18-årige, der havde givet ham "fingeren", og at han derfor havde svaret igen ved også at give danskeren "fingeren".

Det havde fået den 18-årige til at køre ned til Milens Kiosk og få en større flok unge mænd fra Ullerslev til at gå eller køre med op til det sted, hvor de tre irakiske drenge ventede på rutebilen.

Hvad der helt nøjagtig skete, står ikke klart. Men det ligger fast, at det ikke kun var de to nu dømte, der slog løs på den 17-årige mand fra Irak. Det gjorde flere andre også, lige som der blev kastet flasker efter de tre irakere.

Den 17-årige iraker forklarede, at han blev overfaldet af en større flok unge mænd, der slog og sparkede løs på ham. Den forklaring blev bakket op af en 16-årig iraker, der ikke selv fik tæsk men nåede at flygte.

Enkelte vidner forklarede også, at der var flere end de to dømte, der slog og sparkede irakeren.

Vold mod iraker førte til fængselsdomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce