Vindmøllerne ind i varmen igen

Den politiske farve skiftede i Nyborg Byråd ved valget og det samme gjorde holdningen til vindmøller. (Carsten Snejbjerg/POLFOTO)
Foto: SNEJBJERG CARSTEN/POLFOTO

Vindmøllerne ind i varmen igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Kommune undersøger om der er plads til store vindmøller

Efter kommunalvalget har Nyborg Kommune slået en koldbøtte, når det gælder holdningen til vindmøller.

Det borgerlige flertal besluttede før valget, at der ikke er plads til store vindmøller overhovedet i kommunen. Men nu blæser der nye vinde - også i Teknik- og Miljøudvalget - hvor flertallet ikke længere afviser, at der kan opstilles møller.

- I udvalget er der stemning for at arbejde videre med at kortlægge muligheden for store vindmøller, siger Knud Theil (SF), formand for udvalget.

På det seneste udvalgsmød blev politikerne præsenteret for et kort, der viser, hvor der er mulighed for at opstille møller på mere end 100 meters højde - når man vel at mærke udelukkende ser på reglerne for afstand til boliger. Derefter skal teknikerene gå videre og tage diverse fredninger og andre naturmæssige interesser med også. Så kan man se, om der er mulighed for at stille store vindmøller op nogen steder i kommunen.

Det er meningen, at en ny vindmølleplan skal være en del af den nye kommuneplan, som ventes vedtaget engang i løbet af året.

Vindmøllerne ind i varmen igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce