Vindinge Hallen må selv betale nyt køkken

Frits Christensen er formand i Vindinge Hallen. Han kan ikke forstå, at de frivillige skal betale for et nyt køkken til hallen.
Foto: Christian Brandt

Vindinge Hallen må selv betale nyt køkken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køkkenet skal laves, ellers bliver det lukket af myndighederne. Men det bliver de frivillige, der kommer til at betale prisen

VINDINGE: Tapetet buler, og linoleumsgulvet er lappet. Køkkenet i Vindinge Hallen har mange år på bagen - og det bærer det præg af. Derfor skal det nu skiftes ud, inden året er omme.

Hvis ikke det sker, vanker der nemlig bøder i titusinde kroners klassen og i sidste ende en lukning af veterinærmyndighederne.

- Vi har søgt kommunen om et tilskud på 150.000 kroner til at renovere køkkenet for, men fik afslag, fortæller Vindinge Hallens nye formand, Frits Christensen.

Uforståeligt

Begrundelsen for afslaget lød, at hallen selv har en konto med godt 250.000 kroner stående på. Nyborg Kommune mener derfor, at de penge først og fremmest skal bruges til at renovere køkkenet for.

- Jeg er fuldstændig uforstående. De pengene er jo sparet op over de sidste 15-20 år igennem frivillige kræfter, og det kan da ikke være rigtigt, at man skal køre med et nulregnskab for at kunne få tilskud fra kommunen, lyder det fra en ærgerlig Frits Christensen.

Han betegner det som urimeligt, og det bliver ifølge ham svært at motivere frivillige kræfter i fremtiden.

Hallens eget ansvar

Peter Sejersen (S) er formand for Kultur- og Fritidsudvalget og har været med i beslutningsprocessen. Han forstår godt, at det kan være frustrerende at bruge opsparede penge på at renovere et køkken, når de var tiltænkt noget andet.

Men Vindinge Hallens bestyrelse burde have forudset situationen, mener han.

- Vindinge Hallen er jo en selvejende institution på godt og ondt, og de burde have budgetteret med vedligeholdelsesudgifter til køkkenet. Det køkken er jo mange år gammelt, og de har jo vidst, at det på et tidspunkt skulle skiftes ud, siger han.

Men det undrer Frits Christensen.

- Kommunen har jo selv været med til at godkende både budgetter og regnskaber igennem alle årene.

Blandt andet på grund af denne sag appellerer Peter Sejersen til, at kommunen og de selvejende institutioner i fremtiden arbejder tættere sammen om vedligeholdelsesplaner og budgetter. Og formanden for Kultur- og Fritidsudvalget håber da også, at de klarer den i Vindinge Hallen.

- Det er jo en velfungerende hal, og jeg har stor respekt for det, de står for, roser han.

Vindinge Hallen må selv betale nyt køkken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce