Vind i håret og alt på et bræt

15-årige Frederik Poser træner i øjeblikket på livet løs. Han er byens store håb til de Nordiske Mesterskaber i windsurfing, der afholdes fra på torsdag og hen over weekenden.
Foto: Mie Schärfe.

Vind i håret og alt på et bræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik Poser er lige fyldt 15 år og har allerede en 8. plads ved VM i windsurfing bag sig. Han håber at blive nordisk mester

NYBORG: "Piiiiiiiiifffft!"

Frederik Poser er svær at komme i kontakt med, når først han har indtaget vandet med bræt og sejl. Derfor må hans far og træner, Jesper Poser, pifte højlydt flere gange inde fra land ved Slipshavn, inden det 15-årige surfer-talent indfinder sig. Flere gange er han næsten helt ude af syne og nærmer sig i stedet Kajbjerg Skov.

- Jeg har faktisk indtil flere kikkerter liggende i bilen af samme grund, griner Jesper Poser.

Men det er ikke så mærkeligt, at vi ikke længere kan se ham, for Frederiks topfart som vindsurfer er 49,8 kilometer i timen. Det fortæller den GPS, som han har installeret i sejlet.

15-årige Frederik Poser har surfet siden 2001.

Det hele begyndte, da han som otte-årig sammen med sin mormor tog til Sommersjov for børn, hvor man kunne lære at surfe.

Siden dengang er han blot blevet bedre og bedre til den vindblæste sport, og sidste år surfede han en 8. plads hjem ved VM i Estland. Da var han 14 år.

I den kommende uge afholdes der nordisk mesterskab (NM) i Nyborg - faktisk ved Frederik Posers yndlingsspot, Slipshavn. Han er derfor helt på hjemmebane, og det afspejler sig i hans forventninger til sig selv ved stævnet:

- Jeg regner nok med at blive nummer ét, siger han lidt forsigtigt, da han er kommet op på landjorden igen.

Allerede 26. august skal han videre til EM i Frankrig, hvor han håber på en top-tre placering.

- Vi tager autocamperen derned, fortæller far Poser.
Det går super stærkt, når bølgerne rides med op til 49 kilometer i timen. Så stærkt, at Frederik Poser allerede er på vej ud af billedet igen.
Det går super stærkt, når bølgerne rides med op til 49 kilometer i timen. Så stærkt, at Frederik Poser allerede er på vej ud af billedet igen.
Foto: Mie Schärfe

En dyr sport

Men det koster at nå så langt, som Frederik Poser. Helt bogstaveligt endda. For seriøs vindsurfing er bestemt ikke nogen billig sport.

- Jeg købte mit første rigtige Formula-bræt i 2005. Det kostede omkring 13.000 kroner.

I dag har Frederik en hel bil fuld af udstyr, brætter og sejl.

- Det var godt, da han begyndte at få nogle sponsorer, for han køber jo nyt sejl hvert år, fortæller Jesper Poser, der dog stadig betragter sig selv som hovedsponsor.

Det koster desuden over 20 timers træning om ugen, og derfor er skolen måske ikke lige det, som Frederik prioriterer højest i øjeblikket.

- Lektierne laver jeg henne i skolen, og jeg får da nogle gange at vide, at jeg må surfe lidt mindre og lave nogle flere lektier, griner Frederik.

Det har han nu ikke tænkt sig. På spørgsmålet, hvorvidt han har lyst til at blive professionel surfer, lyder svaret højt og tydeligt: - Ja!

Et vågent øje

Mange i surfer-kredse holder derfor et vågent øje med den unge juniorsurfer, men det får ham tilsyneladende ikke til at lide under forventningspresset.

Inden længe skal Frederik Poser på 60 kg op at surfe med de tunge drenge.

Men her er hans opskrift enkel:

- Så må jeg jo bare træne endnu mere.

Og det ser far Poser ud til at være indforstået med, selvom det betyder, at han som træner skal bruge mindst lige så mange timer ved vandet og med at fragte udstyret rundt.

Foreløb kan du se Frederik Poser ride på bølgerne til de nordiske mesterskaber, der afholdes ved henholdsvis Søbadet og Slipshavn fra på torsdag.

Frederik Poser stiller op i disciplinen Formula og håber på 6-10 sekundmeters vind.

Læs mere på www.frederikposer.dk og www.øbk.dk.

Vind i håret og alt på et bræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce