16-årige Ninna Højlund fra Refsvindinge ventede torsdag morgen på bussen, da en ung mand blev dræbt i trafikken få meter fra, hvor hun stod.

Torsdag morgen blev en yngre mand dræbt i trafikken ud for friskolen i Refsvindinge. Blot få meter derfra stod 16-årige Ninna Højlund og ventede på bussen, der skulle køre hende i skole i Nyborg.

Men hun fik andre ting at tænke på, da hun så, hvordan den yngre mand, der kom kørende fra Ørbæk-siden på sin knallert, ramte ind i siden på en bil og blev slynget ud på vejbanen.

- Det hele gik bare så stærkt. Han fløj nærmest gennem luften og landede ude på vejen. Han var stadig i live på det tidspunkt og nåede lige at løfte hovedet, så blev han ramt af endnu en bil, fortæller Ninna Højlund, som i situationen gemte sig bag busskuret.

Hun turde ganske enkelt ikke at se på, mens den unge mand blev rullet ind under bil nummer to, en kommunebil der tilhører Park og Vej.

Ifølge politiet tabte knallertkøreren sin hjelm i forbindelse med ulykken, men var stadig under behandling, da han efterfølgende blev hentet i en ambulance og kørt på hospitalet i Odense. Her blev han senere erklæret død.

- I bund og grund var selve uheldet med den første bil ganske banalt. Bilen er ved at foretage et højresving ind på skolens parkeringsplads, og knallerten rammer bilen i en vinkel af 45 grader. Det gør, at den unge mand ligesom preller af på bilen og ender ude på selve vejbanen, forklarer politiassistent Per Thorhauge fra Fyns Politi.

Flere af de tilstedeværende ydede førstehjælp til den unge mand, heriblandt en overlæge, der tilfældigvis befandt sig i området.

Ninna Højlund overvejede kort, om hun skulle tage i skole, men opgav tanken igen. I stedet begav hun sig de cirka 100 meter hjem, og heldigvis var både mor og far der til at tage sig af hende.

- Det har været meget ubehageligt at være vidne til, men jeg har det egentlig o.k. Til gengæld kan der godt komme en reaktion på et senere tidspunkt, fortæller den 16-årige, som har afgivet forklaring til politiet.

Ordensmagten var torsdag formiddag stadig i gang med at undersøge ulykkesstedet, herunder den knallert som den yngre mand har kørt på. Ifølge Per Thorhauge er det endnu for tidligt at udtale sig om årsagen.

- Bilisten, der drejer ind på skolen, ser faktisk knallertkøreren komme på afstand og vurderer, at han godt kan nå at dreje ind over den dobbeltrettede cykelsti. Det kan du kalde en fejlvurdering, siger Per Thorhauge, men understreger samtidig, at man endnu ikke ved, om knallertkøreren har kørt for stærkt.

Cirka klokken 10 blev Nyborgvej i Refsvindinge igen åbnet for gennemgående trafik.

Natten til lørdag den 6. maj blev en anden knallertkører dræbt i trafikken på Østfyn. Her var der tale om en 29-årig mand, som kørte af vejen i krydset Skaboeshusevej/Harevænget i Nyborg. En obduktion har siden fastslået, at han døde af sine kvæstelser.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
8
Efter Refsvindinge-ulykke: Ligsyn over knallertkører

Efter Refsvindinge-ulykke: Ligsyn over knallertkører

6
Ung knallertkører er død: Ramt af to biler ud for skole

Ung knallertkører er død: Ramt af to biler ud for skole

Skoleleder efter trafikdrab: Vigtigt at få talt ud om tingene

Skoleleder efter trafikdrab: Vigtigt at få talt ud om tingene