Vagtskifte og forkert prioritering af ressourcer var ifølge Vibeke Ejlertsen (S) årsagen til, at det tog en hel time, før en patruljebil kom frem til episode ved Open By Night i Nyborg.

Nyborg: En time er lang tid, når fire personer foretager en civil anholdelse , sådan som det skete ved Open By Night i Nyborg. Også for lang tid, erkender Fyns Politi overfor viceborgmester Vibeke Ejlertsen (S), som har sendt en officiel klage over den lange ventetid på en patruljevogn.

Selv befandt hun sig tæt på begivenhederne, nærmere bestemt i KinoVino, da handelsstandsformand Hans Henrik Kongsmark og tre andre holdt en urolig mand nede, som havde skabt tumult og utryghed med flaskekast i Vægtergade. Ifølge viceborgmesteren fik hun i situationen at vide, at der var ringet efter politiet. Efter en halv time foretog hun selv et opkald til ordensmagten. Der gik dog yderligere cirka 30 minutter, før patruljen var fremme.

- Det er ganske enkelt ikke godt nok, og det er politiet sådan set enige med mig i, konstaterer Vibeke Ejlertsen efter at have haft et telefonmøde med en vicepolitiinspektør om sagen.

Overfor hende har han forklaret, at man befandt sig midt i et vagtskifte, da der blev ringet første gang. Ved en fejl blev den oplysning ikke givet videre til afløserne. Efter opkald nummer to blev en patrulje sendt til stedet, men den befandt sig et godt stykke derfra.

Det er en forkert prioritering af politiets ressourcer på en aften, hvor der var rigtig mange mennesker i byen, konstaterer viceborgmesteren. Også denne del har politiet angiveligt erkendt overfor hende, og på den baggrund erklærer hun sig tilfreds med mødet.

Det samlede byråd modtager en redegørelse i sagen på et møde senere på måneden, hvor blandt andre politidirektør Kit Claudi Grøn-Lassen vil deltage. Ud over ventetiden har Vibeke Ejlertsen klaget over, at den ene betjent "nejede", da handelsstandsforeningens konsulent henvendte sig til ham.

"Det er både uprofessionelt og arrangant mangel på situationsfornemmelse, " skriver Vibeke Ejlertsen i sin klage.

- Jeg har dog aldrig været interesseret i at forfølge en bestemt person. Derfor har jeg det helt fint med, at det ikke resulterer i en disciplinærsag, men at betjenten vil blive indkaldt til et møde med ledelsen, fortæller hun til Stiftstidende.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.