Dårlig respons fra politiet svækker motivationen til at anmelde butikstyveri, mener varehuschef i Kvickly Søren Nielsen.

Halvanden time. Så lang tid måtte varehuschef Søren Nielsen vente, før politiet i sidste uge trillede forbi Kvickly Nyborg og anholdt en kvinde, man havde taget i at stjæle en pengepung.

Det er ikke første gang, Søren Nielsen har skullet vente på politiet.

- Vi er i særdeleshed ramt på hjælpen fra politiet, når vi tilbageholder personer, vi har taget i at stjæle. Man kan jo ikke længere ringe direkte til Nyborgs lokalpoliti, men må først hænge i en lang telefonkø for så at blive viderestillet til vagthavende i Odense, der så endelig kan stille igennem til Nyborg. Det er simpelthen for dårligt, siger Søren Nielsen, der ikke bare retter kritik mod politiets reaktionstid, men også mod udrykningen.

- Vi synes, der går rigtig lang tid, før politiet endelig kommer. Det hele er med til at besværliggøre arbejdet i at indgive anmeldelser, så vi da nogle gange har tænkt: Hvorfor så ikke bare lade tyvene gå?

Ifølge Søren Nielsen tærer den besværlige kontakt og lange ventetid på modet til at udføre sin borgerpligt.

Den besværlige borgerpligt

- Når vi føler os så nedprioriterede, kan det være svært at leve op til, siger Søren Nielsen, der dog forstår, hvorfor Kvickly Nyborg nogle gange kommer sidst på politiets prioriteringslister:

- At have taget en flaske øl eller en pose slik er jo ikke særligt graverende, men det kan jo sagtens være, at personen er så truende over for både mig og mine medarbejdere, at vi simpelthen er nødt til at lade vedkommende gå, før politiet kommer, siger Søren Svendsen.

Han husker særligt én episode, hvor en mand havde taget et par flasker spiritus. Han udviste så truende adfærd, at Søren Svendsen var nødt til at kontakte politiet en ekstra gang for at få betjentene til at komme hurtigst muligt.

- Han bad ikke bare om mit navn, men også min kone og børns, så han kunne "følge op" på sagen. Politiet kom efter to minutter. Sådan en indsats ville jeg gerne se hver gang, men det er desværre langtfra tilfældet, slutter Søren Nielsen.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Fyns Politi.

En rundspørge foretaget af avisen viser, at hverken Rema 1000 eller Føtex i Nyborg har oplevet samme problemer som Kvickly.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.