Peter Wagner Mollerup opfordrede først på sommeren kommunen til at genindføre p-korpset. Foreløbig uden held.

Nyborg: Vi bliver nødt til at genindføre p-vagterne i Nyborg by, og det skal helst ske, inden alle turisterne kommer.

Sådan sagde byrådsmedlem og formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V) til avisen i begyndelsen af juni.

Politikeren havde fået flere henvendelser fra både erhvervsdrivende og almindelige borgere, der kunne se, at byen var ved at sande til i parkerede biler, efter Fyns Politi havde nedlagt sit p-korps.

Men opråbet fra Peter Wagner Mollerup blev ikke hørt - i hvert fald ikke i første omgang.

- Jeg synes, det er en politikers opgave at gøre opmærksom på de problemer, man oplever. Men det er jo ikke altid tingene ændres dagen efter, siger Peter Wagner Mollerup, der blandt andet rejst sagen i Venstres gruppe.

- Men Teknisk Udvalg har jo besluttet, at evaluere p-situationen i byen, og her håber jeg da, de tager de henvendelser, blandt andre jeg har fået, ad notam, siger Peter Wagner Mollerup.

Han er ikke imod handelsstandsforeningens og kommunens aktuelle fremstød, der handler om at få bilisterne til at tage hensyn til hinanden. Men han mener, det er nødvendigt igen at få p-vagter tilbage.

- Det skal ikke være kontrol for kontrollens skyld, og jeg håber, vi kan skabe et korps af vagter, der udfører opgaven med et smil, siger han.

Teknisk Udvalg har tidligere afvist at indgå kontrakt med for eksempel virksomheden Parkering Nord, der er blevet landskendt for at stange bøder ud til højre og venstre og slå ned på alle fodfejl.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
Ingen p-vagter: Borgmesteren måtte selv dele bøder ud

Ingen p-vagter: Borgmesteren måtte selv dele bøder ud

Kenneth Muhs: Vi vil ikke have rigide p-regler

Kenneth Muhs: Vi vil ikke have rigide p-regler