Venstre siger nej tak til børnemad

Madordninger bør børnene være involveret i selv som her i Langtved sidste år, hvor børn lavede mad til børn på "Smagens Dag".
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Venstre siger nej tak til børnemad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsgruppe henvender sig til minister og Venstre i Folketinget om den lovbefalede madordning i daginstitutionerne.

Mad i daginstitutionerne, nej tak!

I hvert fald ikke på de betingelser.

Så kontant er meldingen i det brev, som indenrigs- og sundhedsminister Karen Ellemann (V) og medlemmerne af Venstres gruppe i Folketinget har liggende på deres bord her til morgen.

Og det er trods den afvisende tone med venlig hilsen fra Venstres byrådsgruppe i Nyborg Kommune.

Det er Kaj Refslund, Venstres gruppeformand i Nyborg Byråd, der er pennefører. Han har længe været stærkt skeptisk overfor ordningen.

Med brevet ønsker Venstre i Nyborg at gøre landspolitikerne opmærksomme på de problemer, der er med at indføre et tilbud, der vil være "kvalitetsmæssigt værdigt,", som der står i brevet. Og videre hedder det:

"Det største problem er, at det er en obligatorisk ordning, som forældrene selv skal finansiere. For Venstre bør det være vigtigt, at de madordninger, vi tilbyder, er et kvalitativt godt tilbud - allerhelst et tilbud, som børnene er involveret i at lave i dagligdagen. Dermed siger vi i Nyborg nej tak til mad leveret udefra, som blot skal varmes op."

Bør være frivillig

Venstre i Nyborg påpeger, at både forældre og institutioner giver udtryk for, at behovet ikke eksisterer.

Madordninger i daginstitutioner er en god sag, men bør være baseret på frivillighed, lyder henstillingen i brevet fra Venstre i Nyborg.

Venstre-gruppen har taget det selvstændige initiativ til at skrive til den ansvarlige minister på området og til egen folketingsgruppe.

Men Venstre står ikke alene i Nyborg Byråd med bekymringen for, at den lovbestemte madordning ikke får den nødvendige kvalitet.

Af byrådets debat på mødet tirsdag i sidste uge fremgik det, at der er et flertal i byrådet mod ordningen.

- Det er ikke optimalt med den madordning, sagde SF’s Knud Theil Nielsen og opfordrede til, at Nyborg overfor Kommunernes Landsforening gør opmærksom på problemer om madordningen forud for de økonomiske forhandlinger med regeringenhan.

Socialdemokraternes gruppeformand, Erik Christensen (S) var enig.

- Vi vil gerne indføre mad i daginstitutionerne, men modellen er umulig at gennemføre, sagde han.

Venstre siger nej tak til børnemad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce