Velrettet politisk spark i halprojekt


Velrettet politisk spark i halprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Høegh fra arbejdsgruppen for multihal i Ørbæk, er glad for, at politikerne omsider giver klar økonomisk melding

Ørbæk: "Vi kan ikke blive ved med at fedte rundt i det," sagde Peter Sejersen (S), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Nyborg Kommune, om udvalgets beslutning om at sætte gang i multihalprojektet i Ørbæk.

Den holdning deler Per Høegh, talsmand forarbejdsgruppen for multihallen.

- Jeg er glad for, at vi nu får en så klar politisk melding, siger han.

- Det er et fint signal, det nye byråd her sender, at man så at sige giver sig selv et spark bag i og kommer i gang, tilføjer Per Høegh med tanke på, at multihalprojektet, siden det dukkede op for fem år siden, gentagne gange har været med og så igen er taget af det kommunale budget.

Også spørgsmålet, om biblioteket i Ørbæk skulle med eller ej, har der været skiftende holdninger til. Det skal det så nu.

Arbejdsgruppen, der består af frivillige foreningsfolk i Ørbæk, har ifølge Per Høegh haft lidt svært ved at følge med i de forskellige politiske meldinger om multihallen.

Den politiske uro har, som arbejdsgruppen ser det, betydet, at det har været svært at skaffe ekstra byggemillioner hos fonde.

- Det er altså ikke særlig nemt at søge fonde, når fondsbestyrelserne kan læse, at byrådet ikke kan beslutte sig for, hvad man ønsker, siger Per Høegh.

Han har overfor politikerne ikke undladt at nævne, at de efter arbejdsgruppens mening har et vist ansvar for, at fondsmidlerne er udeblevet.

- Det her er politisk trukket så længe, at vi røg ud i finanskrisen, hvor midlerne ikke længere sidder så løst, siger Per Høegh.

Hvor det tidligere hed, at kommunen var parat med et drifttilskud, der kunne forrente og afdrage et byggelån på 20 millioner kroner, er multihallen nu på budgettet sådan, at der i 2011 sættes 20 millioner kroner af til byggeriet, som altså også skal omfatte Ørbæks bibliotek.

- Det er helt fint med biblioteket, siger Per Høegh.

- Nu må vi i gang med at se, hvad vi kan få for de 20 millioner kroner. Forhåbentlig er de fleste af de 20 millioner kroner til rådighed for hallen.

Håbet om at skaffe ekstra bygemillioner fra fonde har arbejdsgruppen ikke opgivet.

- Vi kan godt nå at tage en runde mere, siger Per Høegh, som ser frem til, at byggeriet kan gå i gang om et års tid.

Velrettet politisk spark i halprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce