Vejen banet for nyt højlager

Så stor bliver det kommende lager ved Danrice set fra Odensevej. Lageret bliver dog ikke så hvidt, som på dette billede. Der bliver krav om beklædning i forskellige grå nuancer. Illustration fra lokalplanforslaget.

Vejen banet for nyt højlager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kun få protester mod Danrice-planer i Ørbæks industriområde. Naboer frygter dog mere støj, og så vil de gerne have den kommende kæmpebygning gemt væk bag beplantning.

Ørbæk: Planerne om et nyt højlager ved Danrice i den nordlige ende af Ørbæk ser ud til at gå glat igennem det politiske system.

Lokalplanen for udvidelsen er klar til at blive vedtaget på det kommende byrådsmøde, og selv om der skal bygges helt op i 25 meters højde, har fødevarevirksomhedens planer ikke mødt stor modstand.

To familier, der bor tæt ved industriområdet, har sendt indsigelser til kommunen. Den ene familie beder om, at man gør en indsats for at skærme det høje lager med bevoksning og desuden frygter de mere støj. Den anden familie, som bor tæt ved Ringvej, beder især om, at der tages hensyn til naboerne, når der leveres varer til fabrikken.

Kommunen svarer, at Danrice vil omlægge kørslen med varer til og fra virksomheden, og det kan betyde mindre støjgener for naboerne. Til den anden familie skriver teknikerne, at der er krav om plantebælter, men selv når træer og buske er vokset helt op, kan de umuligt skjule den meget store bygning.

Danrice's ønsker at bygge et nyt fuldautomatisk højlager til deres produkter, der er kogte ris og majs og lignende. Fryselageret bliver 25 meter højt, og vil kunne langvejs fra. Men det er nødvendigt for Danrice, der er i en god gænge og oven i købet udvider sortimentet med nogle varer, der fylder meget, forklarede administrerende direktør Kim Kirkeby for nylig i Stiftstidende.

- Med det nye lager bliver det meget nemmere for os at håndtere varerne på lageret. Blandt andet slipper vi for at bruge et eksternt lager, og på den måde vil det give mindre lastbiltrafik til og fra virksomheden, sagde administrerende direktør Kim Kirkeby.

- Hidtil har vi også været nødt til at arbejde om natten med at finde de paller frem, der skal læsses den kommende dag. Med det nye lager skal vi kun arbejde i dagtimerne, forklarede han til avisen.

Vejen banet for nyt højlager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce