Var det mere end lovligt nødværge?: Sigtet fik tæsk af offer på efterskole

En 58-årig lærer på Efterskolen ved Nyborg blev natten til søndag ramt af en kniv, som en 22-årig mand havde taget med ind på skolen. Læreren nåede dog at tildele indtrængeren adskillige slag med et boldtræ, han havde taget fra lærerværelset. Foto: Kasper Riggelsen

Var det mere end lovligt nødværge?: Sigtet fik tæsk af offer på efterskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sigtede i indbrudssagen på Efterskolen ved Nyborg var hårdt medtaget efter tumulten med læreren, der endte med at blive ramt af den 22-åriges kniv. Forsvarer mente ved grundlovsforhør, at læreren havde overskredet sine grænser for lovligt nødværge.

Selv om han er sigtet for at have stukket en mand ned under et indbrud på Efterskolen ved Nyborg i weekenden, slap en 22-årig mand fra Nyborg ikke selv uskadt fra mødet med vagtlæreren på efterskolen.

Det fremgik af onsdagens grundlovsforhør, hvor anklageren blandt andet læste højt af retsmedicinerens undersøgelse af den sigtede.

Af undersøgelsen fremgik det, at den unge mand havde to sår i hovedbunden samt blå mærker flere steder på kroppen, blandt andet venstre skulder og arm samt det ene lår.

Retsmedicineren vurderede, at sårene og mærkerne skyldtes slag med en genstand, og skrammerne på armen blev kategoriseret som afværgelæsioner.

Af den sigtedes egen forklaring fremgik det, at han var noget medtaget, da han gik i seng efter hændelsen tidligt søndag morgen. Under flugten anden gang var han tilmed snublet og havde stukket sig selv i højre skulder med den kniv, han havde taget med hen på efterskolen, da han vendte tilbage efter sine briller, som han havde tabt tidligere på natten.

Spurgte til lærers tilstand

Manden var i forbindelse med lægeundersøgelsen efter anholdelsen blev syet med ni sting på skulderen samt et mindre sår ved armhulen.

Noget kunne i øvrigt tyde på, at han havde en formodning om, at der var sket efterskolelæreren noget. Da manden tirsdag blev anholdt af politiet på sin bopæl, spurgte han til den 58-åriges tilstand.

- Jeg kan ikke helt huske, hvad der skete til sidst, men er han OK, havde han ifølge anholdelsesrapporten spurgt, da han med en betjent ventede på, at patruljevognen skulle køre.

- Han gav min klient en dragt prygl

Sidst i det over halvanden time lange grundlovsforhør havde mandens beskikkede forsvarer, advokat Jakob Thrane, argumenteret for, at manden burde løslades, hvilket dommeren valgte at gøre. Forsvareren henviste til voldsomheden, hvormed læreren havde forsvaret sig.

- Han gav min klient en dragt prygl og har ligefrem tævet ham med baseballbattet. Voldsomheden var markant, og skaderne på min klient bekræfter, hvor voldsomt angrebet var, sagde forsvareren, som mente, at lærerens reaktion var ude af proportioner.

- Han tævede på min klient, mens han havde ryggen til, og vi er ligefrem derhenne, hvor læreren kan sigtes at have realiseret gerningsindholdet i §245 (straffeloven, red.) og har overskredet grænserne for lovligt nødværge, mente forsvareren.

At lærerens forsvar mod den 22-årige var markant, blev ikke benægtet af anklagemyndigheden, som dog ikke har rejst sigtelse mod den 58-årige lærer, men alene den 22-årige.

- Han har været der en gang, men går hjem og henter en kniv og vender tilbage og vifter med den. Det foregår desuden om natten i et sted, der bør anses som en form for privat hjem, idet læreren bor der på sin vagt og bør kunne føle sig tryg der, sagde anklageren.

Var det mere end lovligt nødværge?: Sigtet fik tæsk af offer på efterskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce