Vådt: Nyborgs nytårsløb gennem regn

Nytårsløbets tidtagere aftaler slagets gang med løbsleder Carl Haals (nr. 2 fra ventre). Foto: Niels Andreasen

Vådt: Nyborgs nytårsløb gennem regn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nytårsløbet i Nyborg blev rekord med 298 deltagere, som trodsede formiddagsregnen.

Nyborg: I minutterne op til start på årets nytårsløb fra Skovparkhallen i Nyborg er vejret om end gråt og køligt dog tørt.

De, der vil være med i NGIF Gymnastik & Atletiks hyggearrangement af et nytårsløb, samler sig i smågrupper og snakker og hilser på bekendte.

Fem minutter inden løbsstart klokken 10 forsøger Anne Haals at overdøve hyggesnakken for at komme med råd og vejledning til løberne på de fem kilometer og de, der vælger at gå vandreruten på 2,5 kilometer.

Og så kom regnen

Snart liner løberne i front op ved startstregen på cykel- og gangstien ved Skaboeshusevej. Netop som raketten ryger til vejs og sender alle ud på ruten gennem Teglværksskoven og over Strandvænget, kommer de første dryp. Minuttet efter styrter det ned, som var det broløbet i september.

Ingen lader sig skræmme af ruten, selv om alle er godt våde, da de når tilbage til start - som også er mål - ved Skovparkhallen for at få udleveret detagerdiplom og til en fælles godt-nytår-skål.

Over middag på årets sidste dag kan en tilfreds løbsarrangør Carl Haals gøre status.

- Vi havde 105, der gik, og 193, der løb. Det giver 298 deltagere. Det er det højeste antal, vi nogensinde har haft til vores nytårsløb, siger han.

Så fuld tilfredshed i arrangørgruppen, som priser formiddagens vejr forstået på den måde, at regnen ventede med at falde, til løbet var skudt i gang.

- Det var godt, den ikke kom tre kvarter tidligere. Så tror vi, mange ville være blevet hjemme. Nu var de mødt op, og det hele blev afviklet i en god stemning, siger Carl Haals.

Gavmilde deltagere

Løbet har ingen forhåndstilmelding, og der opkræves ikke gebyr. I stedet opfordrer arrangørerne til, at deltagerne lægger et beløb, der går til Foreningen Broen. Foreningen støtter børn i socialt udsatte og mindrebemidlede familier, så børnene på lige fod med kammeraterne kan dyrke den idræt, de har lyst til. Foreningen støtter med kontingentbetaling og udgifter til køb af nødvendigt idrætsudstyr.

Også her var deltaterne i år gavmilde, fortæller Carl Haals. Der blev afleveret et beløb på 6702,50 kroner i kontanter i indsamlingsbøsserne. Dertil kommer det, der er betalt via Mobilpay, som går direkte til Foreningen Broens konto.

- Så vi når over 7000 kroner, fastslår Carl Haals, som i øvrigt oplyser, at dagen for hans og Anne Haals vedkommende slutter med en tur i Storebælt. De er begge med i vinterbadeklubben.

Vådt: Nyborgs nytårsløb gennem regn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce