Venstre undrer sig over rød bloks forslag om flere millioner til specialskolerne.

Nyborg: Noget kunne tyde på, at valgkampen til det kommende kommunalvalg er i fuld gang i Nyborg. Først henvendte Venstre sig direkte til avisen for at aflive ideen om at fusionere kommunens to specialskoler - et forslag, der ellers var blevet godkendt i Skole- og Dagtilbudsvalget og sendt i høring.

Siden fulgte rød blok i byrådet trop, og supplerede aflivningen af fusionen med en ambition om at tilføre tre millioner kroner til hele specialskoleområdet.

Af en pressemeddelse fra Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten fremgår det, at man ønsker give hele området et løft på tre milioner kroner gældende fra 2018.

Hos Venstre undrer man sig over, at et forslag om ekstra midler til de to specialskoler dukker op nu.

- Der hvor man kan blive rigtig bekymret er, om det nu er helt gennemtænkt? Rød Bloks forslag bygger på Thomas Laursens egen mavefornemmelse eller erfaringer. Med andre ord kunne man lige så godt argumentere for at tilføre 1 mio. kr. eller 10. mio. kr. Udvalgsformanden ved heller ikke, hvordan man skal bruge pengene, hvilket i sig selv er bekymrende, idet det jo burde være opgaven, der afgør behovet for penge, lyder kritikken fra Kaj Refslund, medlem af byrådet for Venstre og selv tidligere udvalgsformand for samme udvalg.

Han er også bekymret for, om tilførelsen af ekstra midler vil gøre det dyrere for andre kommuner at sende deres børn i specialtilbud i Nyborg.

- Vi vil med andre ord risikere at kommunerne, som i forvejen løbende ser på at løse opgaver selv, vil få et incitament til at trække eleverne tilbage til egne kommunale tilbud, siger Kaj Refslund.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.