Usikkerhed om sti-tunnel

En tunnel under Storebæltsvej til cyklister og gående viser sig at blive meget dyrere end forventet. Så måske kommer der slet ingen tunnel
Foto: Peter Leth-Larsen

Usikkerhed om sti-tunnel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: En tunnel under Storebæltsvej til cyklister og gående.

Det har hidtil været en vigtig del af projektet med at fjerne Den høje Bro og få Storebæltsvej ned på jorden hen over det gamle jernbane-område.

Men da politikere og embedsmænd fra kommunen torsdag aften holdt borgermøde om det store projekt, blev talen om tunnelen pludselig meget ulden.

Forklaringen er, at tunnelen har vist sig at være langt dyrere end først beregnet.

- Vi har hele tiden regnet med en pris på 1,8 til to millioner kroner. Men nu har vi fået tilbud på arbejdet, og prisen på to millioner kroner holder slet ikke, fortæller Tage Juel Jensen (V), formand for Miljø- og Myndighedsudvalget.

Han vil ikke fortælle, hvor dyr tunnelen nu ser ud til at blive. Men udvalget besluttede på sit seneste møde at udskyde behandlingen af sagen for at få tid til forhandlinger med de firmaer, der har budt på opgaven.

Problemet med tunnelen er, at grundvandsspejlet det pågældende sted ligger meget højt, og det stiller ekstra krav til tunnelens styrke.

- Det vil være alt andet end godt, hvis vi ikke får den tunnel, konstaterer Tage Juel Jensen.

- Den vil blive af stor betydning for borgerne i Knudshovedvejs-kvarteret, der her vil kunne krydse Storebæltsvej sikkert på vej til skolerne eller banegården.

Mens DSB betaler million-projektet med at fjerne den overflødige bro, så må Nyborg selv betale for tunnelen. Der er sat to millioner kroner af i anlægsbudgettet i 2005, men det er altså langt fra sikkert, at det rækker.

Bliver tunnelen ikke anlagt, mens vejen alligevel er lukket og brudt op, er det tvivlsomt, om den nogensinde bygges, siger Tage Juel Jensen.

Planen er, at tunnelen anlægges i forlængelse af Sølystvej, som efter nedrivningen af broen ikke længere får udkørsel til Storebæltsvej.

Usikkerhed om sti-tunnel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce