Uro i statsfængslet

Foto: Jørgen Hansen

Uro i statsfængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Statsfængslet i Nyborg er igen rystet af uro. Men denne gang har det ikke meget med fangerne at gøre.

Det handler derimod om forholdet mellem fængselsledelsen og medarbejderne - og ikke mindst medarbejdernes tillidsmænd.

Situationen i Nyborg er så speciel, at Dansk Fængselsforbund bruger halvdelen af pladsen i det nyeste nummer af deres fagblad på at behandle uroen i Nyborg. Og forbundsformand Kim Østerbye kritiserer i sin leder klimaet i fængslet i Nyborg.

Stiftstidende har talt med ansatte i fængslet, der er rystet over forholdene. Ikke mindst over antallet af tjenestelige samtaler, ledelsen for tiden udsætter medarbejdere for. Blandt andet flere medarbejdere, der har arbejdet i fængslet i mange år.

- I øjeblikket er det tilsyneladende sådan, at ledelsen sætter spørgsmålstegn ved enhver handling, som tillidsmanden udfører på medlemmernes vegne, skriver Kim Østerbye i sin leder og fortsætter:

- Det betyder blandt andet, at flere gravide medarbejdere er blevet indkaldt til afdækkende samtaler, hvor de skal forklare, hvordan tillidsmanden har forsvaret deres interesser. Også kammeradvokaten er indkaldt, han skal varetage arbejdsgiverens interesser. Jeg må sige, at det lyder voldsomt.

Ingen kommentar

Fængselsfunktionærernes tillidsmand, Bo Sørensen, vil ikke kommentere sagen overfor Stiftstidende:

- Vi har aftalt, at forbundet udtaler sig, siger han.

Men det har ikke været muligt at træffe forbundsformanden for en uddybning.
Fakta
I foråret blev fem fængselsbetjente gravide og bad om skånejob, hvor der ikke er direkte kontakt med fangerne.

Forkert billede

Fængselsinspektør Arne Tornvig vil heller ikke kommentere de sager, der handler om konkrete personer. Men generelt siger han:

- Jeg mener generelt, at artiklerne i fængselsforbundets blad tegner et forkert billede af situationen i Statsfængslet i Nyborg.

Arne Tornvig har de senere år satset mange kræfter på at skabe en korpsånd og få fængselsfunktionærernes arbejdsglæde tilbage efter fængslet og alle dets ansatte var rystet først af angrebene uden for fængselsmuren på fængselsinspektør Jens Tolstrup og flere fængselsfunktionærer og senere af fangeoprøret i 2004. Det skete blandt andet ved at sende samtlige medarbejdere på teambuilding-kursus, som fængslet gennemførte sidste år i samarbejde med konsulentvirksomheden Training Gallery.

Fem gravide

I følge fængselsfunktionærernes blad er en af årsagerne til den aktuelle strid, uenighed mellem ledelsen og de ansatte om forholdene for gravide medarbejdere.

I foråret blev fem fængselsbetjente gravide og bad om skånejob, hvor der ikke er direkte kontakt med fangerne.

Men ifølge fagbladet ville fængselsledelse i stedet have kvinderne til at melde sig syge, så de var helt væk fra fængslet under graviditeten.

Og diskussionerne om den sag har tilsyneladende belastet forholdet mellem især ledelsen og tillidsmanden.

Uro i statsfængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce