Ungt velfærdstalent: En fredspibe vender altid humøret

Emma-Sofie Sørensen blev nomineret til et af de største velfærdstalenter af sin kollega Lisbeth Pedersen. Den unge social og sundhedsassistent er blandt andet kendt for altid at have en lakridspibe med i forlommen, hvor andre ansatte måske hellere ville have en saks. Foto: Cecilie Lunding Tolversen

Ungt velfærdstalent: En fredspibe vender altid humøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emma-Sofie Sørensen er kåret som et af Danmarks største, unge velfærdstalenter for sit arbejde på Plejecenter Egevang i Ullerslev. Hun er en ildsjæl, der springer i øjnene, lyder det fra en kollega.

Ullerslev: Udstyret med en lakridspibe i lommen og et smil på læben går 22-årige Emma-Sofie Sørensen gennem gangene på Plejecenter Egevang i Ullerslev med hovedet fuld af idéer. Da avisen besøger den unge social- og sundhedsassistent på Egevang, har hun sammen med sine kollegaer pyntet op, i anledning af at der er landskamp i fjernsynet.

- Tro mig, selv om der er nogle damer, der aldrig har set fodbold før, så kommer de til den kamp. Det er så hyggeligt, fortæller Emma-Sofie Sørensen.

Hun bestræber sig på at gribe enhver anledning til at gøre lidt ekstra ud af hverdagen på plejecentret, hvor de fejrede kronprinsens fødselsdag med rejecocktails.

Emma-Sofie Sørensens passion for sit fag har betydet, at hun nu er kåret til et af Danmarks største velfærdstalenter.

Det er hendes kollega Lisbeth Pedersen, der nominerede hende, da PenSam og FOA Ungdom søgte efter unge talenter, der gør en særlig forskel for andre.

- Der gik ikke to sekunder, før jeg tænkte på Emma, for hun er jo et talent. Der er hun, i og med at hun lægger sin sjæl i det, hun laver, og stråler igennem. Hvor der er problemer, finder hun en løsning, siger Lisbeth Pedersen og fortsætter:

- Emma springer bare så meget i øjnene, og det er jo fåtallet, der gør det. Jeg har haft rigtig mange kollegaer gennem årene, og den ildsjæl, der er i Emma, ser vi ikke ret tit. Der er vanvittigt mange dygtige folk, men Emma er speciel. Hun er fandeme dygtig.

Danmarks største velfærdstalenter
I foråret søgte PenSam og FOA Ungdom talentfulde unge under 35, der i form af deres job inden for velfærdsområdet gør en forskel for andre.Formålet var at hylde dem, der har viet deres liv til at hjælpe andre og hver dag skaber menneskelig værdi i deres arbejde.

Ud af omkring 300 nominerede sosu-assistenter, pædagogmedhjælpere, beredskabsassistenter med flere blev 100 kåret som de største talenter og inviteret til Christiansborg. Deriblandt var Emma-Sofie Sørensen.
22-årige Emma-Sofie Sørensen er nomineret til et af Danmarks største velfærdstalenter for sit arbejde på Plejecenter Egevang. Med sit engagement og energi spreder hun godt humør hos Anna Lise Skade og de andre beboere. Foto: Cecilie Lunding Tolversen
22-årige Emma-Sofie Sørensen er nomineret til et af Danmarks største velfærdstalenter for sit arbejde på Plejecenter Egevang. Med sit engagement og energi spreder hun godt humør hos Anna Lise Skade og de andre beboere. Foto: Cecilie Lunding Tolversen

En opfinder i maven

Emma-Sofie Sørensen føler ikke selv, at hun gør noget særligt i forhold til sine kollegaer, der alle yder en god indsats for at gøre dagligdagen bedre for de ældre.

- Jeg lægger meget i mit arbejde og elsker det også helt ud til fingerspidserne, men det er ikke sådan, at jeg føler, jeg hver dag gør en kæmpe ekstra indsats, uddyber hun.

I nomineringen fremhæves det, at hun hele tiden har beboernes trivsel i tankerne. Hun har blandt taget med en anden afdeling på ferie midt i sin egen ferie, da de ellers ikke ville komme af sted, og så er lakridspiber blevet hendes varemærke.

- Der er ikke noget, der kan slutte fred som en fredspibe. Hvis der er beboere, som skændes, og man lige lægger sådan en på bordet, så er der fred. Humøret vender altså, konstaterer Emma-Sofie Sørensen, mens hun vifter med den lyseblå indpakning og tilføjer:

- Andre assistenter ville nok have en saks i forlommen, men jeg har en pibe.

Det er hendes anderledes tankegang, der gør, at hun vælger lakridspiber fremfor småkager og bryder med det normale til stor glæde for beboerne, understreger kollegaen Lisbeth Pedersen, der også kan berette om den unge sosu-assistents uendelige strøm af idéer. Blandt andet har plejecentret en udfordring med at flytte tunge ben op i en seng, da der ikke er nogen hjælpemidler til det.

- Så kom Emma en morgen og sagde: "Nu har jeg det!", fortæller Lisbeth Pedersen grinende og fortsætter:

- Så havde hun konstrueret en sele af tørklæder midt om natten og vækket sine roomies for at afprøve den.

De mange opfindelser drømmer Emma-Sofie Sørensen om at realisere i en karriere inden for velfærdsteknologi.

Ungt velfærdstalent: En fredspibe vender altid humøret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce