Ungt team: Par åbner forretningen Fynsk Smag

Fynsk Smag er den nye mad- og slagterforretning på Stationsvej i Ørbæk. Her er de ansatte Linette Andersen og Line Hyllegaard sammen med indehaverne Tanya Kløjgaard og Christopher Stapelfeldt samlet under butikkens udhængsskilt i rustfrit stål. Foto: Niels Andreasen

Ungt team: Par åbner forretningen Fynsk Smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parret Tanya Kløjgaard og Christopher Stapelfeldt satser på egen virksomhed i tidligere slagterbutik. Hovedvægten ligger på mad til ældre og mad ud af huset, suppleret med salg af slagtervarer til private.

Ørbæk: Marvben, gulerødder og hele løg braser på industripanden, så stegeosen står op mod udsugningen i produktionskøkkenet i den tidligere slagterbutik på Stationsvej 4 i Ørbæk.

Snart vipper Christopher Stapelfeldt rutineret de brunede ben og grove grøntsager over i suppegryden.

- Det er til vores fond, bemærker han og vender straks tilbage til anretterbordet med dagens smørrebrød.

Rullepølse og roastbeef skal pyntes af med skiver af tomat, og agurk og roastbeef-madderne får drys af ristede løg og frisk revet peberrod, som Christopher Stapelfeldt lige har revet på jernet.

Kok og butiksassistent

Imens er Tanya Kløjgaard ved at gøre pålægsmaskinen ren. Hun og Christopher Stapelfeldt havde 1. marts første åbningsdag i forretningen, parret kalder Fynsk Smag. Grundlaget for virksomheden er i første omgang at tilbyde ældremad og mad ud af huset.

- Da vi besluttede os for at åben egen virksomhed, søgte vi udelukkende efter et produktionskøkken. Da vi så fik en fin aftale med udlejer her, har vi taget butikslokalet med som den mulighed, det giver os for at udvikle forretningsområdet til også at være salg af slagtervarer, oste og andre delikatesser, siger Christopher Stapelfeldt.

Parret, der bor ved Refsvindinge, har hidtil været ansat i job indenfor hver deres brancher. Tanya Kløjgaard er uddannet butiksassistent i 2011 og har arbejde i skobutik og dagligvareforretninger. Christopher Stapelfeldt er uddannet kok i 2009 med læreplads i køkkenet på Hotel Nyborg Strand.

Som udlært har han været ansat forskellige steder, men har hele tiden sammen med Tanya Kløjgaard haft en drøm om at få egen virksomhed. En drøm, parret nu har realiseret på Stationsvej i Ørbæks traditionelle slagterbutik.

Her har ad flere omgange været slagterbutik, senest var det Madværkstedet, der havde til huse i lokalerne.

Arbejdsfordeling

Det er naturligvis kokken, der leder køkkenet og produktionen af de daglige bestillinger. Tanya Kløjgaard hjælper til, og der er to mere tilknyttet Fynsk Mad, nemlig Linette Andersen og Line Hyllegaard. Tanya Kløjgaard er den, der med forstand på og interesse for bogholderi og økonomi har som særlig opgave at sørge for den administrative del af driften.

- Så ja, jeg vil gerne have egen virksomhed, men havde nok ikke lige ventet, at det skulle være indenfor fødevarer. Men sådan er det blevet, siger Tanya Kløjgaard med et smil.

- Vi står for kvalitet. Alt er lavet fra bunden og af gode råvarer, siger Christopher Stapelfeldt.

- Ud over ældremad og mad ud af huset vil vi efterhånden udvide sortimentet i butikken, især i forhold til, hvad vi kan fornemme, kunderne ønsker og forventer at kunne købe i sådan en butik.

Da Fynsk Smags filosofi er frisk tilberedt mad, bliver for eksempel ældremaden kørt ud til kunderne hver dag. Også lørdag og søndag. Og året rundt.

Butikken har åbent hverdage klokken 10 til 18 - klokken 18 er valgt, fordi folk på vej hjem fra job så kan nå at komme og handle. Lørdage har Fynsk Smag åbent klokken 10 til 15.

Ungt team: Par åbner forretningen Fynsk Smag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce