Unge iværksættere: Det handler om den gode idé

Armin Sejdic (t.v.) og Christian Royal Petersen har udviklet deres egen hjemmeside, hvor de sælger webcam-skjulere. Siden har kørt i halvanden uge, men de har allerede fået positive tilbagemeldinger. De drømmer om at blive iværksættere og opfinde noget selv. Foto: Sophie Lysholt Hansen

Unge iværksættere: Det handler om den gode idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To 18-årige drenge fra Nyborg fik en god idé. Nu har de startet deres første virksomhed, der skal gøre hverdagen lettere for de digitale brugere.

Nyborg: Mange har prøvet at få en idé og tænke: det mangler man da i hverdagen.

Det gjorde 18-årige Christian Royal Petersen fra Nyborg også, og det blev starten på hans første virksomhed.

- En dag hørte jeg i radioen, at man anbefalede at dække sit webcam til. Det gjorde jeg med et klistermærke, men det er både grimt og besværligt, og jeg tænkte, at der måtte være en nemmere løsning.

Kort efter rådførte Christian Royal sig med klassekammeraten Armin Sejdic, og i ægte Olsen Banden-stil lagde de en nøje tilrettelagt plan.

For halvanden uge siden gik de så i luften med deres første web-butik, der sælger skjulere til webkameraer på computere, smartphones og tablets.

- Jeg var slet ikke tvivl, da Christian spurgte fortælle Armin Sejdic og fortsætter:

- Og selvom det tager meget tid, er det fedt, fordi mange er så interesserede i, hvordan vi egentlig har gjort. De fleste tror, vi selv har opfundet produktet, men det har vi jo slet ikke, siger han og griner.

Mere om virksomheden
Den hedder daekditcam.dk og eksisterer kun på nettet.Man kan købe små plastikskjulere, der dækker webcams (de små kameraer på mobil, computer og tablet).

Sikkerhedsekspert ved FBI opfordrer til, at man dækker sit kamera til, så man ikke bliver hacket og billederne brugt ulovligt.

Kilde: Berlingske.dk

Tysk leverandør

De to fyre støvsugede markedet og faldt over et produkt fra Tyskland, hvor man skyder en klap fra side til side alt efter, om man skal bruge kameraet eller ej.

- I starten var leverandøren lidt skeptisk, fordi vi er helt nye, men vi pressede på, og til sidst ville de gerne samarbejde, forklarer Armin Sejdic.

Siden har drengene, der til dagligt får i 2.g på HHX i Nyborg, brugt mange timer på hjemmeside og markedsføring.

- Det tager lang tid at markedsføre, men til gengæld sender leverandøren varen direkte til vores kunder. På den måde har vi ikke et varelager eller pakkeomkostninger og dermed mindre risiko, forklarer Christian Royal.

Drengene har især trukket på deres viden fra HHX, hvor markedsføring og innovation har været en fast del af undervisningen.

- Vores undervisning i skolen har gjort det nemmere at springe ud i det, og så er vi er nok begge typer, der undrer os og tænker nyt, når der opstår et problem, siger Armin Sejdic.

De drømmer også begge om en dag at opfinde sit helt eget produkt, men indtil videre er det her en god start.

- Vi lærer meget mere end i skolen, fordi vi oplever det i virkeligheden, siger Christian Royal.

Unge iværksættere: Det handler om den gode idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce