Unge epilepsiramte på landslejr

Ungdomslejren for unge med epilepsi trækker unge fra hele landet. Her er de fanget under en af de mange pauser, som det er så vigtig at holde for at undgå anfald. Stående forrest til højre er det formand Anne-Kristina Ladingkær. Siddende fra venstre i den grå trøje er det Anette Laugesen.
Foto: Mia Schärfe

Unge epilepsiramte på landslejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omkring 25 unge i alderen 18-36 år bruger denne uge på at samles omkring fælles sociale aktiviteter. De har alle epilepsi

NYBORG: Gymnasiets kostskoleafdeling er i denne uge fyldt op med unge, der i større eller mindre grad er ramt af sygdommen epilepsi og bruger den årlige sommerlejr til at stifte nye bekendtskaber.

- Kammeratskabet er det allervigtigste, påpeger Anne-Kristina Ladingkær, der er formand for ungdomsudvalget i Dansk Epilepsiforening.

- Her oplever deltagere, at de ikke er anerledes end alle andre.

- Vi ved, at epilepsianfald kan fremprovokeres af stress, for lidt søvn og alkohol, fortæller formanden.

- Så vi holder en masse pauser på lejren her. Foruden de sociale aktiviteter har vi også kreativt værksted, taekwondo, fodbold og i aften skal vi danse salsa. En gang i løbet af ugen har vi et fagligt indlæg, og i år var det om børn og unge med epilepsi, oplyser Kristina Ladingkær.

- Mange af deltagerne bliver klar på mange af deres problemstillinger på sådan en lejr. Skal man for eksempel sige til en jobsamtale, at man har epilepsi?

Få anfald

- Selv siger jeg det, men jeg er da også så heldig, at jeg kun har få anfald. Jeg havde et her i juni, men det var så også to og et halvt år siden sidste anfald, understreger Kristina Ladingkær.

Der er stor forskel på lejrdeltagernes epilepsi. Nogle er som Ladingkær næsten anfaldsfri, hvis de passer deres medicinering, mens andre er hårdere ramt.

- Vi skiftes til at have krampevagten i 24-timer af gangen. Vi har flest anfald onsdag og torsdag, for da er vi ved at være trætte, smiler formanden.

- Det hænder, at et anfald er så kraftigt, at vi får vedkommende indlagt. Det kan være, fordi kramperne fortsætter, eller at det påvirker vejrtræningen.

- Første gang jeg selv var til et arrangement i foreningen, kom jeg med en masse fordomme. Faktisk tror jeg, at vi selv har flere fordomme om os selv end normale mennesker, men jeg har mødt en masse vidunderlige mennesker her i foreningen.

Første gang

- Det er første gang, at vi holder ungdomslejr i Nyborg, og vi er glade for at være her, og fordi det ligger midt i landet, har vi heldigvis fået mange fra Sjælland med denne gang, fastslår Kristina Ladingkær.

- Det ligger centralt for ture i byen og også ture til stranden. Vi var i vandet i går, men der skal altid være en livredder med. Vi sætter ellers så få regler som muligt, men en af lederne skal altid være med på stranden, slutter formanden.

Unge epilepsiramte på landslejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce