Nyborg Ungdomsskoles rockmusical "Torbens hjerte" skal sammen med Nyborg Voldspils ungdomsforestilling "Kærlighed ved første hik" konkurrere med 14 andre kunst-, musik- og teateraktiviteter om Den Fynske Kulturpris 2015

Det er først den 23. november, at prisen uddeles. Det kommer til at foregå i Kulturhuset Anexet på Lundsgaard Gods ved Kerteminde, Og ud over opmærksomheden og hæderen er der 75.000 kroner til prisvindren. Det er ni fynske kommuner, der har indstillet de i alt 16 kandidater til prisen.

Sidste år vandt Baggårdteatrets med stykket "Statsministeren", som er en demokrati-debatterende teaterforestilling henvendt til børn mellem 4 og 8 år. Forestillingen begejstrede børn, lærere, forældre og alle andre, da den turnerede rundt i hele landet i efteråret 2013.

Den Fynske Kulturpris går til en kulturbegivenhed eller et værk af høj kunstnerisk kvalitet, der i årets løb har givet publikum en særlig oplevelse. Ni fynske kommuner må indstille 1-2 kandidater hver. En fagjury udvælger fem finalister blandt de 16 kandidater, og Kulturregion Fyns politiske styregruppe udpeger vinderen på baggrund af fagjuryens anbefalinger.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.