Ungdomsformand: Jeg blev kuppet ud af de røde

Stefan Dølby klipper snoren til Grejsen. Åbningen af ungdomshuset var hans højdepunkt som formand og et af hans helt store mærkesager. Her ses han sammen med borgmester Kenneth Muhs og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Erik Rosengaard.

Ungdomsformand: Jeg blev kuppet ud af de røde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg Ungdomsråds årsmøde forløb dramatisk og endte med ny formand. Den nuværende, Stefan Dølby, blev næstformand, men trækker sig nu helt fra rådet. Han føler sig kuppet af DSU Nyborg, der afviser al kritik.

Nyborg: Fredag den 2. februar afholdt Nyborg Ungdomsråd årsmøde, hvor der blandt andet blev valgt en ny bestyrelse, der på et konstituerende bestyrelsesmøde senere på aftenen fremlagde beslutningen om et formandsvalg - noget, der ikke var på dagsordenen.

Det gjorde Jacob Christensen til ny formand med fire stemmer, mens siddende Stefan Dølby høstede tre. Han fik i stedet rollen som næstformand, men valgte sent mandag aften at træde helt ud af ungdomsrådet.

- Jeg har valgt at trække mig ud af Nyborg Ungdomsråd, fordi jeg ikke har lyst til at fortsætte, som det er nu. Det har været mit liv de sidste to år. Det er mig, der har skaffet alle de mennesker, der har væltet mig, men jeg kan se, at jeg i den nye bestyrelse altid vil have et flertal imod mig, og det kan jeg ikke arbejde under, siger han.

Alle unge mellem 15 og 25 år bosiddende eller studerende i Nyborg Kommune var inviteret til årsmødet. 22 mødte op til arrangementet, der blev afholdt i ungdomshuset Grejsen, hvor Stefan Dølby er daglig leder.

- Jeg blev kort før mødet hevet til side af et tidligere bestyrelsesmedlem i ungdomsrådet, der fortæller mig, at der er planlagt et kup mod mig fra DSU's (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, red.) side. Det forstår jeg slet ikke, for der skal slet ikke vælges ny formand på det her tidspunkt, forklarer han efterfølgende til Fyens Stiftstidende.

- Rent praktisk er valget jo sket på demokratisk vis, men det er ikke demokratisk, når man aftaler, hvad folk skal stemme, og det er det, jeg tror, der er sket.

Den udtalelse kommer bag på næstformand i DSU og nyvalgt i ungdomsrådets bestyrelse, Janni Sørensen.

- Det har været en demokratisk afgørelse. Der er ikke nogen, der har dikteret, hvad andre skal stemme.

Politisk motiveret

Stefan Dølby er overrasket over den måde, formandsskiftet er sket på, og har især én ting, han hæfter sig ved.

- Jeg forstår ikke, hvorfor DSU går ind i det her. Der er ikke tidligere vist særlig interesse fra deres side, og pludselig står der 12-13 medlemmer til årsmødet, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, DSU har skrevet rundt til folk om, hvad de skulle stemme, men i mine øjne skal en politisk organisation ikke diktere en bestyrelse.

Den beskyldning er Janni Sørensen dybt uenig i.

- Det er på ingen måde en politisk sag og har ikke noget med DSU at gøre. Jeg blev spurgt, om jeg ville mobilisere folk til mødet, og det har jeg gjort. Valget af formand har noget med formandsledelsen at gøre.

Er det personligt motiveret?

- Nej, det er ikke personligt. Det handler om Stefans arbejde i rådet. Der har været nogle episoder, der gør, at det ikke går mere.

Hvilke episoder?

- Der var en med nogle flyers til kommunalvalget, som endte med beskyldninger om brug af offentlige midler.

- Der er også nogle andre ting, men det er ikke presseværdigt, synes jeg.

Stefan Dølby nævner selv en episode til ungdomsrådets julefrokost i december 2017, hvor flere fremmødte gjorde noget, som de - ifølge ham, "ikke måtte."

- Julefrokosten blev holdt i Grejsen, og her måtte jeg som daglig leder træde ind.

Han uddyber ikke yderligere episoden, men mener selv, at den kan have haft afgørende indflydelse på valget af formand ved årsmødet. Det afviser Janni Sørensen.

- Det har ikke noget med det at gøre.

Det overbeviser dog ikke Stefan Dølby om motivet.

- Jeg har en stærk formodning om, at det er noget personligt.

Stefan Dølby har været formand for ungdomsrådet i 2,5 år og har blandt andet være primus motor bag ungdomshuset Grejsen, hvor han vil fortsætte som leder.

Ungdomsformand: Jeg blev kuppet ud af de røde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce