Nyborg Cykle Klub er praktisk arrangør af DM i cykling for U23 14. maj. Det bliver et løb med ungdomseliten og de talenter, der står på spring til at blive A-ryttere.

På en forårsdag i maj byder Nyborg Cykle Klub på landevejsløb, og i år bliver hovedattraktionen det danske mesterskab for U23-ryttere. Det betyder, at den danske ungdomselite indenfor cykling søndag den 14. maj stiller til start på Frørupvej ved Ørbæk.

Jørn Carl, formand for Nyborg Cykle Klub, fortæller, at klubben gennem længere tid har arbejdet på at få grundlaget for løbet på plads, herunder økonomisk støtte fra Nyborg Kommune. Kultur- og Fritidsudvalget har netop sagt ja til at yde et tilskud på knap 17.000 kroner. Politikerne bakker gerne op om cykelklubbens arbejde, og udvalgsformand Erik Rosengaard (V) giver udtryk for glæde over, at et stort cykelarrangemnet igen kan trækkes til Østfyn.

Samarbejde med Kerteminde

DM'et falder i to afdelinger. Lørdag skal der køres enkeltstart, søndag linjeløb på landevej. Jørn Carl oplyser, at det er et samarbejde med Kerteminde Cykelklub, der har sikret Østfyn ungdoms-DM. Aftalen med Danmarks Cykle Union er, at Kerteminde arrangerer og afvikler enkeltstarten lørdag den 13. maj.

- Så er vi parat til at tage os af linjeløbet om søndagen, siger Jørn Carl.

Ud over at samarbejde om aftalen med unionen kommer det lokalt til at fungere sådan, at hver klub står for hver sin del af DM.

Nyborg Cykle Klub skal have omkring 70 frivillige i sving den 14. maj. Ved et DM er der øgede krav til at antallet af følgebiler, løbskommissærer og trafikofficials. Ved de normale forårsløb, som Nyborg Cykle Klub gennem nu nogle år har arrangeret med start og mål på Frørupvej, er der omkring 50 frivillige i sving.

- Vi ved, vi godt kan skaffe de nødvendige officials til DM-løbet, siger Jørn Carl.

10 gange på Regissebakken

Hvor klubbens normale forårsløb er på 120 kilometer, skal DM-løbet afvikles over 182 kilometer. Det sker som altid på lande- og bivejene omkring Ørbæk over Refsvindinge, Kogsbølle, Frørup og Svindinge.

- Den ungdomsrytter, der bliver dansk mester, er en af de sejeste, for vi har jo nogle gode bakker at byde på, siger Jørn Carl og henviser til, at DM-deltagerne for eksempel skal op ad den stejle og lange Regissebakke på Regissevej fra Kongshøj Å til Svindinge 10 gange. For at gøre løbet mere publikumsvenligt, slutter løbet med fire omgange på en kortere rute.

På løbsdagen ventes mellem 500 og 600 ryttere til start, for Nyborg Cykle Klub kan stadig afvikle det normale forårsløb, der de senere år har tiltrukket mange cykelryttere, både konkurrenceryttere og motionister i alle aldre.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.