Ung tryllekunstner: - Jeg er bidt af det, der ikke har nogen forklaring


Ung tryllekunstner: - Jeg er bidt af det, der ikke har nogen forklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Med reb, spillekort og farverige klodser tryllefanger 16-årige Nicklas Havlit sit publikum, når han får ting til at forsvinde, løse sig eller dukke op ud af det blå.
  • Han bruger mange timer hver dag på at træne og drømmer om at blive professionel.

Nyborg: - Sig et kort, siger han i ægte Busters Verden-stil.

Jeg tænker lidt.

- Spar to, siger jeg så.

- Spar to.

Han rykker rutineret rundt på kortene, blander, deler og blander igen. Så smider han et kort på bordet.

- Det er spar to, siger jeg med øjenbrynene løftet.

Han smiler.

"Han" er 16-årige Nicklas Havlit fra Nyborg, der er blandt de bedste unge tryllekunstnere i Danmark. Drømmen er en professionel karriere inden for faget, og det koster mange øve-timer hver eneste dag.

- Det er en lidt anderledes hobby, og jeg har jo ikke tid til at spille fodbold eller computer som de andre, men jeg synes faktisk, mine venner alligevel respekterer mig og det, jeg kan, forklarer den unge mand.

Ud over kort, reb og rubiks cuber består Nicklas Havlits dag af lektier til 10. klasse og fritidsjobbet i Netto, som er et must, når man har en dyr interesse.

- Jeg arbejder i Netto nogle dage om ugen, for mine tricks kan være rigtig dyre. Men når jeg kommer hjem fra skole, øver jeg mig altid på mine shows, og så laver jeg lektier om aftenen. Jeg ville helst bruge al min tid på trylleriet, fordi det er det, jeg drømmer om at lave professionelt. Men, tilføjer han fornuftigt og fortsætter:

- Jeg vil også have en uddannelse at falde tilbage på, hvis det ikke går, og det skal være politiuddannelsen.

Fuckr med dn Hjrne
Jan Hellesøe er illusionist og manipulationsekspert.

Han har været vært på DR3-programmet "Fuckr med dn Hjrne", hvor han udførte tankeeksperimenter og psykologiske forsøg med deltagerne.

Han er især kendt for hypnose, manipulation og tankeeksperimenter, hvor han kan tvinge folk til at tænke noget specielt.

Derudover holder han foredrag og er til september aktuel med sit nye show "2 hjerner - et show" sammen med hjerneforsker Peter Lund Madsen.

Øvelse og atter øvelse

Fascinationen af den svære kunstart startede, da Nicklas Havlit var ni år gammel. Han så sin fætter trylle lidt på begynderniveau og blev fanget af bolden, der forsvandt, og rebet, der pludselig blev delt i to.

- Det er en form for manipulation, og det fangede mig helt vildt. Jeg er bidt af alt, der ikke har nogen forklaring.

I dag tager den unge tryllekunstner til arrangementer i hele landet, og når der er tid til det, er han på messer og konferencer med sine tryllevenner.

- Det hele handler om at udvikle sig. Jeg har altid et spil kort i hånden eller sidder og ser videoer for at forbedre min performance. Jeg ser også videoer af mine shows, så jeg kan give mig selv feedback.

Der er ikke mange jævnaldrende tryllekunstnere på Fyn, men Nicklas tager tit på messer med nogle af trylle-kammeraterne fra Sjælland og Jylland.

- Jeg tror, mine jævnaldrende i skolen synes, det er fedt. De lyder i hvert fald imponerede, og de kommer altid løbende, når jeg tager et spil kort frem.

Da opgaven i skolen lød på, hvad man drømte om at blive som voksen, skrev Nicklas Havlit ganske naturligt om - tryllekunst.

Hvordan bliver man tryllekunstner?
Det kræver lidt forskelligt at blive tryllekunstner. Her er måden, de fleste kommer i gang på.- Ser videoer på Youtube eller køber sig til videoer, hvor man kan lære tricksene.

- Øver foran et publikum og har fokus på interaktion og øjenkontakt.

- Bliver en del af tryllemiljøet og møder andre.

- Øver, øver og øver.

Det er en dyr hobby, og en video med et nyt trick kan koste alt mellem 200 og flere tusinde kroner.

Kilde: Anders-magic.dk, Anders Møller, tryllekunstner

20 konfirmationer

I sommeren 2017 vandt Nicklas Havlit en konkurrence, hvor han sammen med seks andre blev tilbudt et mentorforløb med en professionel tryllekunstner. Den store drøm var at få manipulationseksperten Jan Hellesøe fra tv-programmet 'Fuckr med dn Hjrne' som mentor - og sørme om det ikke skete.

- Det var så fedt at få Jan Hellesøe, for han arbejder med manipulation, og det er også det, der interesserer mig.

Hele mentorforløbet sluttede med en optræden på Horsens Ny Teater for en bugnende fuld sal.

- Det var så vildt. Jeg fik sådan et sug i maven, da jeg gik ind på scenen. Det er jo drømmen.

Siden har Nicklas fortsat sin daglige træning og er ude til både små og store arrangementer. Bare i maj måned venter mellem 18 og 20 konfirmationer for den unge tryllekunstner.

Personlig udvikling

De mange shows sætter krav til familien og ikke mindst far, Anders Topp der agerer chauffør i den travle tid.

- Jeg vil gerne bakke Nicklas op, for vi kan se, at det gør noget godt for ham. Han lærer at tage ansvar, og det gør enormt meget godt for hans personlighed. Og nu hvor han oven i købet selv er begyndt at tjene penge til alle de dyre tricks, er det endnu bedre, siger han med et stort smil.

Nicklas Havlit kan også selv mærke en udvikling, siden han startede med at trylle.

- Da jeg var mindre, var jeg en meget stille dreng. Nu siger jeg mere i timerne. Mange af mine kammerater er stadig generte, men det er jeg ikke, for jeg er jo hele tiden er ude at snakke med andre mennesker.

Efter interviewet finder han en rubriks cube frem.

- Hvor hurtigt tror du, jeg kan løse den? spørger han.

Jeg tænker.

- 30 sekunder, svarer jeg så.

Han rækker hånden frem og viser mig den farverige firkant.

- Jeg har allerede løst den.

Ung tryllekunstner: - Jeg er bidt af det, der ikke har nogen forklaring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce