Fredag formiddag meddelte Martin Stenmann sit kandidatur til posten som politisk gruppeformand og partiets næste borgmesterkandidat. Nu gør 23-årige Sonja Marie Jensen ham følgeskab.

Nyborg: Der er lagt op til kampvalg, når Socialdemokratiet i Nyborg senere på året skal vælge ny gruppeformand som afløser for Vibeke Ejlertsen. Fredag formiddag meldte Martin Stenmann ud, at han går efter posten.

Nu har 23-årige Sonja Marie Jensen så offentliggjort en video på sin Facebook-profil, hvor hun meddeler sit kandidatur. Intent i partiet skete det allerede i onsdags.

Sonja Marie Jensen, der fik 637 personlige stemmer ved kommunalvalget i november 2017, fortæller til Fyens Stiftstidende, at hun har brugt den seneste tid til at overveje situationen og tale med medlemmer af baglandet.

Sin unge alder til trods føler hun sig parat til at løfte opgaven som ny spidskandidat for partiet og ser frem til kampvalget med Martin Stenmann.

Vibeke Ejlertsen tabte kampen om borgmesterposten til Kenneth Muhs (V) og erkendte kort tid efter valget, at hun havde brugt sit ene skud i bøssen. Dermed var der åbnet op for spekulationer om hendes mulige efterfølger. Tidligere på ugen slog en anden mulig bejler, Jesper Nielsen, fast, at han ikke har ambitioner om at blive kommunens nye borgmester.

Sonja Marie Jensen lægger omvendt ikke skjul på, at det vil være et ønskejob. Hun annoncerer samtidig, at partiet har brug for en ny retning og for at starte på en frisk. Læs hele interviewet med kandidaten i Fyens Stiftstidende lørdag.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Eks-borgmester: Sonja er det bedste bud

Eks-borgmester: Sonja er det bedste bud

1
Byrødder lurepasser om valg af spidskandidat

Byrødder lurepasser om valg af spidskandidat

Kampvalg: To socialdemokrater vil være borgmester

Kampvalg: To socialdemokrater vil være borgmester