Nyborg: Ejeren af et byhus i Nørrevoldgade har fået en frist på to år til at skifte sine vinduer. Sker det ikke, er kommunen parat til at skrue bissen på. Ifølge formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Per Jespersen (S), handlede ejeren i ond tro, da han satte hvide plastikvinduer i facaden.

Det strider mod lokalplanen for området, og det var han udmærket klar over, konstaterer Per Jespersen. Helt tilbage i juli 2016 tog ejeren kontakt til kommunen og spurgte, om der var særlig forhold, som han skulle være opmærksom på i forbindelse med udskiftningen.

Det var der, skrev kommunen tilbage og vedlagde en kopi af lokalplanen. Svaret var det samme, da ejeren henvendte sig personligt på forvaltningen cirka en måned senere. Under en besigtigelse i januar 2018 kunne en ansat fra kommunen ikke desto mindre konstatere, at der var brugt vinduer af hvid plast, samt at de nye vinduer hverken fylder de oprindelige vindueshuller ud eller har samme udformning.

Efterfølgende har ejeren sendt en ansøgning om dispensation, men dispensationen gælder altså kun i to år frem til juli 2020, fortæller Per Jespersen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
4
Blasfemi og mangel på respekt: Lejere er trætte af ulovlige plastvinduer

Blasfemi og mangel på respekt: Lejere er trætte af ulovlige plastvinduer

Husejer om ulovlige vinduer: Du skal have luppen frem for at se forskel

Husejer om ulovlige vinduer: Du skal have luppen frem for at se forskel