Først fik spejderne i Ullerslev 50.000 kroner i kontanter for initiativet med spejdergruppen for handicappede, og torsdag var der kommunal hæder med Årets Handicappris.

Nyborg: Ullerslevspejderne nærmest skovler priser ind i de her dage.

Forleden fik spejderne en andenplads og en kontant erkendtlighed på 50.000 kroner i afstemningen "Årets Forening 2017", der er foregået på internetportalen støtdelokale.nu. Det får gruppen for indsatsen for at få handicappede med i spejderarbejdet.

Torsdag aften var det så Handicaprådet i Nyborg Kommune, der hædrede de blå spejdere for den særlige indsats for de handicappede børn og unge, der mødes til spejderaktiviteter i og ved spejderhuset i Kaliffenlund.

 

"Fantastisk initiativ"

Det var handicaprådets formand, byrådsmedlem Martin Stenmann (S), der på vegne af rådet uddelte Årets Handicappris 2017 ved en sammenkomst i Aktivhuset i Sprotoften.

Ullerslev-spejderne får prisen, fordi gruppen med Rikke Koch-Poulsen i spidsen har taget initiativet til det, der kaldes specialspejder for børn og unge mellem seks og 17 år med fysisk og/eller psykisk handicap.

- Sammen med andre spejdere med baggrund som speciallærer eller handicaplærer står Rikke for at give disse børn og unge oplevelser i naturen sammen med ligesindede og raske, og sanse, lege i og nyde friluftslivets glæder. Et på alle måder fantastisk initiativ, som fortjener opbakning, udbredelse og anerkendelse, sagde Martin Stenmann.

Indstillet til Årets Handicappris 2017 var desuden Tove Andersen, Måre, der trods sklerose i svær grad formår næsten dagligt at komme rundt i landsbyen på sin el-scooter, hvor hun altid med humør og omsorg møder andre.

Også gruppen Halvvejserne var indstillet - en gruppe af handicappede førtidspensionister, der har base på Aktivcentret i Ørbæk, hvor de mødes hver fredag formiddag. Gruppen prøver at leve livet så normalt som muligt og have fokus på det positive i livet.

 

259 foreninger dystede

Den anden og meget kontante erkendtlighed, som Ullerslev-spejderne har fået, kommer fra et landsdækkende projekt, der skal tjene til at markere og værdsætte den frivillige indsats, der foregår i foreninger landet over. 259 foreninger kæmpede på hjemmesiden støtdelokale.nu om stemmerne. 17 foreninger kvalificerede sig til finalen, og Ullerslevspejdernes specialgruppe opnåede altså anden-pladsen og modtager 50.000 kroner.

Juryen belønner Ullerslevs Specialspejdere for deres måde at inddrage en sårbar gruppe i en aktivitet, der ellers kan være svær at deltage i for handicappede. Juryen håber, at prisen kan være med til at inspirere andre spejderforeninger til i højere grad at give mulighed for, at børn med specielle behov kan få en mere fremtrædende plads i spejderforeningerne.

Det er tankstationskæden Go'on, som står bag initiativet "Årets Forening 2017" for at hylde de aktive foreninger, der skaber liv i lokalsamfundene.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.