Ullerslev-børn skal være sundere


Ullerslev-børn skal være sundere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ULLERSLEV: Ifølge Socialforskningsinstituttet har der aldrig været så mange som nu, der dyrker idræt i en forening, og alligevel ser man gymnasiepiger med kondition som en 60-årig og unge med forstadier til gammelmandssukkersyge.

Derfor krydser formanden for Ullerslev Kommunes folkeoplysningsudvalg, Annette Brejnholt (S), fingre for, at Ullerslev bliver en ud af en halv snes fynske kommuner, der kommer med i et projekt, der skal give børn et bedre liv. Det skal ske ved at gøre bevægelse og fysisk aktivitet til en del af hverdagen - især for de børn, der ikke i forvejen er fysisk aktive.

Bag "Modelprojekt Børn og Unge i Bevægelse" står Fyns Amts Afdeling for Forebyggelse og Sundhed og Danske Gymnastik &Idrætsforeningers afdelinger i Odense og Svendborg.

I det første år er projektet for de 6-10-årige - altså børn i skolefritidsordninger og integrerede pasningsordninger - og i andet og tredje år også for de 10-14-årige.

Projektet skal gennemføres i et samarbejde mellem personalet på kommunens institutioner og instruktører fra lokale foreninger, og det er meningen at stifte børnefritidsafdelinger i foreningerne som en underafdeling ligesom eksempelvis en håndbold- eller fodboldafdeling i en flerstrenget forening.

I børne- og fritidsafdelingen oprettes et eller flere hold, hvor bevægelse, leg og idræt indgår som et tilbud i hverdagen, og aktiviteterne skal foregå i umiddelbar nærhed af institutionerne. Og gerne med forældre-deltagelse.

Ansøgningssvarene kommer den 15. maj.

Ullerslev-børn skal være sundere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce