Det er nu uvist, hvilket stof der i sidste ende slog 18-årige Kenneth Nielsen ihjel. For hans mor spiller stoffets kemi dog ingen rolle.
ULLERSLEV: Måske var det alligevel ikke methamfetamin, der dræbte den 18-årige Kenneth Nielsen fra Ullerslev. Et forholdsvis ukendt stof har nemlig fundet vej til Danmark - nærmere bestemt Østfyn.

Indtil i onsdags har politiet fastslået, at Kenneth Nielsen døde af den methamfetamin, som han tog til en fest i Nyborg. Efter flere krampeanfald og med fråde om munden blev han kørt til OUH, hvor han døde 2. maj efter at have ligget i koma en uge.

Umuligt at sige

Nu har man imidlertid fundet ud af, at Kenneth Nielsen også havde stoffet mephedron på sig. Det har naturligvis sat teorier i gang, om det muligvis kan have været det, der dræbte den 18-årige mand fra Ullerslev.

- Vi har lige fået svaret på prøverne i dag (i går red.), og det er umuligt for dem at sige, hvad der slog ham ihjel, fortæller hans mor, Anette Nielsen. Men for hende er det midt i sorgen ikke afgørende, hvilken kemisk sammensætning stoffet havde, der slog hendes 18-årige søn ihjel.

- Om det er det ene eller det andet er fuldstændig ligegyldigt, siger hun.

Det nye stof, der hidtid kun er set i forbindelse med denne sag, består af methylcatinon, som er kendt som det aktive stof i kath-planterne.

Fordi stoffet hidtil har været ukendt i Danmark, er det derfor endnu ikke ulovliggjort.

Håbløst

Men om det er lovligt eller ej, spiller heller ingen rolle for Anette Nielsen, der nu har mistet sin søn.

- Det er jo fuldstændig håbløst, hvad enten det er lovligt eller ej. Folk skal nok få fat i det alligevel. De køber det jo bare på nettet. Der er intet, du kan gøre ved det. Så langt er jeg da nået i processen, lyder det fra Kenneth Nielsens mor.

Mephedron forårsager bl.a. krampeanfald af den type, som Kenneth havde. Det kan derfor meget vel have været det, der tog livet af ham.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Farligt stof fundet hos mand i Ullerslev

For sen hjælp til narko-forgiftet

18-årig død efter overdosis af methamfetamin

18-årig død efter overdosis af methamfetamin