Uenighed blandt medarbejdere


Uenighed blandt medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medarbejderne på Strandvænget er ikke alle lige begejstrede for moderniseringsplanerne

Blandt de ansatte på Strandvænget hersker der ingen tvivl om, at en ombygning er nødvendig.

Forholdene er lige nu for dårlige for alle.

- Der bor ni beboere på alt for lidt plads og på alt for dårlige forhold. Så er etikken ikke i orden. Og når ni mennesker deles om to badeværelser og fem toiletter, så er det ikke i orden, siger Anne-Mette Lysgaard Rasmussen, der er fællestillidsmand på Strandvænget og arbejder i Hus 11.

- Men det er på vej, og det vil gøre en stor forskel. Det fysiske arbejdsmiljø er nogle steder urimeligt, og støjniveauet er meget højere, når der er så mange på så lidt plads, siger hun videre.

Medarbejderne på Strandvænget blev informeret om udkastet til planen for modernisering på et møde, hvor også repræsentanter fra Region Syddanmark, Strandvængets ledelse, Pårørendeforeningen og Forældrerådet også deltog.

- Jeg håber hele tiden på det positive. Det er en spændende proces, og jeg tror ikke, vi skal være så bange for det. Vi skal se mulighederne i det, mener Anne-Mette Lysgaard Rasmussen.

Uenige medarbejdere

Men ikke alle medarbejdere ser lige positivt på udkastet.

- Der er meget delte meninger om, hvad der er bedst for beboerne. Nogle medarbejdere mener, at det er rigtig skidt at nedlægge grupperne, mens andre mener, at det er vi nødt til - også for at ændre den storindustri-kultur der er, siger Anne-Mette Lysgaard Rasmussen.

Selv er hun ikke i tvivl om, at planerne er et skridt i den rigtige retning.

- Jeg er personligt positiv over for forslaget, men mange medarbejdere er tydeligt lidt frustrerede, fordi de ikke mener, at beboerne kan bo på den måde, siger hun og henviser til den boform, som man praktiserer i Sverige og Norge.

- Jeg har selv været skeptisk. Jeg var med til konferencen og så eksempler på, hvordan de gør det i Sverige og Norge, og jeg så, at vores beboere ikke kan det. De bliver bare ensomme, hvis de skal bo alene. Men så kom jeg hjem og så, at de også sidder ensomme hos os, selv om de bor sammen med otte andre, som de ikke selv har valgt at bo sammen med.

- Da jeg kom hjem, begyndte jeg at lægge mærke til, at nogle var bange for nogle af dem, de bor med. Er det så godt, når vi kigger rigtigt efter, spørger Anne-Mette Lysgaard Rasmussen, der håber, at nybyggerierne og ombygningerne vil komme alle beboerne til gode.

- Jeg tror på, at det, der bliver bygget, bliver bygget, så beboerne fysisk kan gå ud ad hoveddøren og hen til et fællesrum. Nogle vil gå fra deres lejlighed og direkte ud i et fællesrum. Jeg vælger at tro på, at der bygges lidt forskelligt. Nogle vil bo her ved Storebælt, nogle i byen og nogle på landet.

Uenighed blandt medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce