Udvist for at stjæle teleskoplæsser


Udvist for at stjæle teleskoplæsser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ullerslev: Seks måneders fængsel, forbud mod at vise sig i landet i seks år, en erstatning på 17.097 kroner og en regning på sagsomkostninger. Det var den souvenir, en polsk chauffør torsdag fik med hjem fra Retten i Svendborg.

Den 4. september blev chaufføren pågrebet af politiet på rastepladsen Lillebælt Syd ved Middelfart med en teleskoplæsser på ladet (en form for gaffeltruck, red.), der var stjålet fra Hindemae Gods ved Ullerslev. Chaufføren var 3. september kommet til Danmark, hvor han skulle hente nogle varer. Her fik han via mobiltelefon instrukser fra en anden polsk mand om at køre ind på rastepladsen lige efter Lillebæltsbroen.

Ved 22.00-tiden troppede tre polske mænd op. En overtog lastbilen, og chaufføren blev gennet over i en personbil. Herfra kørte de østpå. Efter nogle kilometer drejede personbilen fra og ventede på, at lastbilen returnerede. Det gjorde den klokken fem om morgenen, og sammen kørte de tilbage til rastepladsen. Her fik chaufføren besked på at vente på de dokumenter, der skulle sikre, at han kunne få godset med ud af landet. I mellemtiden fandt politiet via en GPS, der sad i teleskoplæsseren, frem til rastepladsen, og chaufføren blev anholdt.

Den polske vognmand var også tiltalt i sagen. Han blev frifundet, da retten ikke fandt beviser for, at han var vidende om, at hans lastbil skulle bruges til at fragte tyvegods. Vognmanden blev anholdt, da han i november mødte op hos politiet i Odense for at høre til sin beslaglagte lastbil.

Chaufføren fastholdt i retten, at han ikke vidste, at teleskoplæsseren var stjålet. Det stillede retten sig dog noget skeptisk overfor. Retten mente, at han ud fra hændelsesforløbet burde have fornemmet, at der var tale om tyvekoster. To af de seks måneder blev dog gjort betingede, og da chaufføren har siddet varetægtsfængslet siden 4. september, er straffen udstået.

Han er dog fortsat varetægtsfængslet, indtil han kan blive udvist, hvilket formentlig sker i den kommende uge.

Udvist for at stjæle teleskoplæsser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce