Udviklede røg: Brand i farligt affald på virksomhed i Nyborg

Natten til tirsdag udbrød der brand på virksomheden Fortum på Lindholmvej 3 i Nyborg. Det fik kort før klokken halv fire tirsdag morgen Fyns Politi til at udsende en beredskabsmeddelelse om, at beboere i området skulle undgå at indånde røg fra branden. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Scanpix 2018

Udviklede røg: Brand i farligt affald på virksomhed i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere blev advaret mod farlig røg fra en brand i Fortum, det tidligere Kommunekemi natten til tirsdag. Slukningsarbejdet er fortsat i gang.

Der udbrød natten til tirsdag brand i noget affald på virksomheden Fortum på Lindholmvej 3 i Nyborg.

Det fik kort før klokken halv fire tirsdag morgen Fyns Politi til at udsende en beredskabsmeddelelse om, at beboere i området skulle undgå at indånde røg fra branden.

Men kort efter klokken fem er beredskabsmeddelelsen ophævet igen, oplyser Fyns Politi.

- Den tidligere advarsel, som vedrørte borgere i Nyborg, med en meddelelse om at de skulle holde sig inden døre, lukke døre og vinduer samt slukke for eventuelt ventilationsanlæg, er nu ophævet igen.

- Der pågår stadig slukningsarbejde, men røgudviklingen er begrænset, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Advarslen gjaldt nærmere bestemt beboere øst for Fortum og syd for Storebæltsvej, herunder Sommerbyen og Hjejlevej med tilhørende sidegader.

Tidligt tirsdag morgen råder politiet dog fortsat borgere i Nyborg til at søge egen læge, hvis de føler ubehag.Artikel fortsætter under kort

Kemikalievagt til stede

Ifølge Nikolai Clausen, der er indsatsleder hos Beredskab Fyn, kom første melding fra virksomheden klokken 23.40, og da brandfolkene ankom, kunne de konstatere, at der var brand i noget fast affald.

- Det håndterer vi ved at prøve at begrænse både røgmængden og branden, så vi ikke har brandudbredelse til større dele af anlægget og affaldsmængde. Vi har arbejdet på det hele natten og her tidligt på morgenen, hvor vi nu har kontrol over branden og har styr på, at der ikke sker mere brandudbredelse, fortæller Nikolai Clausen.

Klokken 3.22 udsendte Fyns Politi en beredskabsmeddelelse om branden, og at de omkringboende skulle holde sig indendøre og undgå at indånde røgen.

- Branden udviklede farlige gasser. Vi fik nogle meget små udslag, men for at være på sikre side valgte vi at udsende en beredskabsmeddelelse. Den aflyste vi lidt senere, da der ikke var nogen udslag, oplyser Mads Poulstrup, der er indsatsleder hos Fyns Politi.

Nikolai Clausen forklarer, at der var en beredskabskemikalievagt til stede, og vedkommende hele tiden holdt øje med situationen.

- Affaldet, der er ild i, er kemisk affald, så vi ville være sikre på, at hvis der skulle være nogen, der sad med ubehag, at de så også havde den korrekte information, siger Nikolai Clausen.

Efterslukning i gang

Både beredskabet og politi var begunstiget af tidspunktet for branden.

- De fleste har sovet og har stort ikke bemærket det, før de stod op og læste om det, siger Nikolai Clausen.

Hvordan branden er opstået, kan ingen af parterne sige noget om.

- Det ved vi ikke endnu. Der skal foregå nogle undersøgelser senere, siger Mads Poulstrup.

Beredskab Fyn er tirsdag morgen stadig i gang med slukningen af branden, selvom der ikke længere er nogen røgudvikling.

- Vi er ved at skille affaldet fra hinanden, så vi er sikre på, at branden er slukket, inden vi forlader stedet, siger Nikolai Clausen, der regner med, at arbejdet pågår til et stykke hen på formiddagen.

Hvis der er nogen i området, der føler ubehag, skal de søge egen læge.

Udviklede røg: Brand i farligt affald på virksomhed i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce