Udvalgsformand: Færgen skal have en anden placering

Per Jespersen tog ikke ordet på det velbesøgte borgermøde forleden. Det gjorde til gengæld Vibeke Ejlertsen, der gentog partiets støtte til færgeplanerne. Foto: Kasper Riggelsen

Udvalgsformand: Færgen skal have en anden placering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens Socialdemokraterne som parti bakker op om kulturfærgen, slår Teknik- og Miljøudvalgsformand Per Jespersen (S) bak og opfodrer til at gentænke projektet. Det får nu SF'er til at beskylde ham for aftalebrud.

Nyborg: - Ingen holdning til projektet er forkert, alle har hver især ret til sin egen holdning. Jeg mener ikke, at det vil blive pænt på pladsen ved Lause. Byens udsyn mod fjorden. Lad os arbejde for en alternativ placering, for at bevare færgen er en fremragende ide, både lokalt og nationalt.

Sådan skriver formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg Kommune, Per Jespersen (S), på sin Facebook-profil, efter at han torsdag deltog i borgermødet om kulturfærgen. Dermed har udvalgsformanden tilsyneladende endnu engang skiftet holdning i sagen og giver nu kritikerne ret i, at en placering på havnefronten er en dårlig idé.

Efter en studietur til England med museets folk udtalte han tidligere i år til Fyens Stiftstidende, at:

- Jeg må indrømme, at jeg fra starten ikke var tilhænger af at få den store klump jern til at ligge dernede på vores havn. Jeg var modstander af det. Men efter jeg har set museerne i England - blandt andet det i Bristol - så tror jeg på projektet med Broen. Jeg synes, det er et spændende projekt, og med Erland Porsmose har vi den rigtige mand til at finde de mennesker, der vil støtte det.

Per Jespersen har ikke ønsket at svare på spørgsmål i sagen forud for mandagens møde i Økonomiudvalget, hvor politikerne blandt andet skal samle op på de mange input fra borgermødet. Og hvor man skal forsøge at nå til enighed om en placering på Kongens Skibsbro.

På Facebook har indlægget imidlertid skabt en masse debat, og SF's Thomas Laursen går så langt som til at beskylde udvalgsformanden for aftalebrud. Han skriver blandt andet følgende:

- Man har lov at blive klogere men aftalebrud er stadig en skidt ting hvis man gerne vil være en troværdig forhandlingspartner i fremtiden.

Per Jespersen gør det derimod klart, at han ikke føler grund til at undskylde:

- Føler man derefter ikke at det er det rigtige projekt, så må man vel sige fra, fremfor at sige noget som man ikke kan bakke op om. I mit hoved giver det rigtig god mening, i hvert fald føler jeg at jeg er ærlig over for mig selv.

Føler man derefter ikke at det er det rigtige projekt, så må man vel sige fra, fremfor at sige noget som man ikke kan bakke op om.
Per Jespersen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget i indlæg på Facebook.

Gruppeformand står fast

Udvalgsformandens skepsis overfor færgeplanerne kommer ikke bag på Socialdemokraternes gruppeformand Vibeke Ejlertsen.

- Per har tidligere tilkendegivet, at han nok ikke er voldsom tilhænger, men jeg kan godt forstå, hvis du og andre tænker: Hvad foregår der? I forhold den konkrete placering, så jeg enig med museets folk i, at der ikke er noget alternativ. Det er et enten eller. Enten skal den ligge på havnefronten, eller også bliver projektet ikke til noget, siger hun.

Hvor stort et problem anser det for at være, at din egen udvalgsformand nu sår tvivl om placeringen?

- Jeg er rigtig ked af, hvis det ikke kan lykkes at lave en samlet beslutning. For det er et samlet byråd, der står bag. Jeg havde gerne set, at vi var blevet færdig med en ny runde i Økonomiudvalget, før man var begyndt at melde ud på den måde. For mit egen vedkommende kan jeg sige, at vælgerne skal kunne stole på, at når jeg stemmer for noget, så render jeg ikke fra det. Ellers er jeg ikke bedre end det, der skete efter det seneste valg, bemærker hun.

Udvalgsformand: Færgen skal have en anden placering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce