Udstilling om badeliv i Nyborg


Udstilling om badeliv i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYBORG: Nyborg og Omegns Museer i Mads Lerches Gaard har stablet en lille udstilling om badeliv i Nyborg på benene.

Udstillingen består mest af gamle billeder og postkort samt plancher, men man kan også se en gammel badedragt, der tilhører Bodil Prip, som blandt meget andet har været en dynamisk formand for nørklegruppen i den lokale Røde Kors-afdeling.

På plancherne kan man læse om de store badehoteller og de to badeanstalter, der blev opført kort tid efter byggeriet af strand-hotellerne, nemlig i 1901. Og også om feriekolonien, ligesom man kan se en træmodel af Nyborgs byvåben, som sammen med en anden model sad på en af badeanstalterne.

Badeanstalterne er et kapitel helt for sig. Der var blandt andet to ved det nu hedengangne Christianslunds Badeholtel og det nuværende Hotel Hesselet - én for kvinder og én for mænd.

Og det var badeanstalter, der virkelig var gjort noget ved. Eksempelvis var de begge udstyret med hver to tårne og små balkoner. En rigtig pryd for øjet.

Inden den tid havde der blot været nogle få badehuse ved stranden langs Storebælts-kysten.

Man kender til badelivet i Nyborg fra tidligt i 1800-tallet, og dengang var det mest i Nyborg Fjord, der blev badet. Som der så småt er ved at blive det igen, og dengang var der både badebroer og -huse ved den bynære fjord.

Som nævnt var det først i begyndelsen af 1900-tallet, at nyborgenserne begyndte at bade ved Storebæltskysten. Men det var i øvrigt ikke kun nyborgensere, der kastede sig i de blå bølger. Der blev ligefrem indsat deciderede badetog fra Odense til Nyborg, og de kørte helt ud på Knudshoved.

De to smukke badeanstalter led i øvrigt en krank skæbne i 1946. Da blev de nemlig smadret af et voldsomt uvejr, og kommunens folk blev sendt ud på stranden for at rydde op, og det var på det tidspunkt, man fandt byvåbene.

Der skulle gå fire år, inden der kom en ny badeanstalt i Nyborg. Det var "Søbadet" på Østerøvej.

Udstillingen er åben frem til søndag den 17. oktober.

Udstilling om badeliv i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce