Udsolgt: Alle vil se Ørbæk Revyen - det giver lidt præstationsangst på scenen

Revyholdet i Ørbæk øver på skoletorvet på 4kløverskolen. Aktørerne savner at have et stationær scene til formålet. Men det findes ikke i Ørbæk, heller ikke i Ørbæk Midtpunkt, hvor revyen arrangeres i hallen lørdag den 17. marts. Foto: Niels Andreasen

Udsolgt: Alle vil se Ørbæk Revyen - det giver lidt præstationsangst på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Revyholdet i Ørbæk er stolt over, at der forlængst er udsolgt til årets revyaften i Ørbæk Midtpunkt. Men det giver omvendt anledning til en vis eftertænksomhed.

Ørbæk: På slaget 19 sætter kapelmester Hanne Faldgaard sekunderet af instruktør Torben Konradsen gang i øveaftenen forud for årets Ørbæk Revy. Det er onsdag aften på et ellers tomt skoletorv på Ørbæks folkeskole.

Holdet formår hurtigt at fylde rummet med munter, varm stemning. Så munter, faktisk, at Hanne Fladegaard lige må kalde til lydhørhed, da Torben Konradsen går i gang med sin noter til aftenens gennemgang af revynumrene.

Snart er alle under fuld koncentration i gang med velkomstsangen.

I minutterne inden alle er mødt, har revy-veteranerne Poul Bæk og Torben Konradsen indvilliget i at fortælle lidt om årets lokalrevy.

Ørbæk Revyen 2018
Holdet omkring Ørbæk Revyen 2018 består af:Torben Konradsen, Poul Bæk, Torben Jørgensen, Mie Berg Hansen, Karina Rasmussen og Kenneth Jørgensen.

Revyorkestret er kapelmester Hanne Fladegaard, klaver og guitar, Jens Larsen, guitar, Martin Pedersen, bas, og Daniel Høegh, trommer.

Teknik: Alf Jørgensen.

Forestillingsleder: Trine Høegh.

Den udsolgte revyfest er i Ørbæk Midtpunkt lørdag den 13. marts med spisning fra klokken 18.30.

Udsolgt!

Lidt benovede beretter de om, at alle 540 billetter til revyaftenen lørdag den 13. marts var solgt, inden billetprisen steg pr. 1. februar.

- Det viser, at folk efterhånden igen gerne vil være med til den slags begivenheder. Det er dejligt, siger Torben Konradsen.

Et modspørgsmål er, om ikke det øger forventningspresset på revyfolkene?

- Jo, det er klart. Når revyen sælger så godt, er der naturligvis en forventning hos publikum til os på scenen om at levere, siger Poul Bæk.

Det kyser nu ikke for alvor de to garvede revy-folk. Som i øvrigt vanen tro heller ikke er nemme hverken at hugge eller stikke i, når det gælder indholdet.

Når nu så mange ikke kan få lov at se den revy, kunne det da være fint at fortælle lidt om, hvad de så går glip af.

Men nej, en revy og dens numre og pointer skal stå sin prøve fra scenen på selve aftenen, er meldingen.

Lokale grin

Efter nogle minutters massiv spørgeteknik er der så alligevel den berømte sprække, hvor lidt slipper ud på forhånd.

- Det bliver for det meste på det lokale plan. Med de her underforståetheder, som kun lokale kan fatter meningen med. Men er der da også andet af det mere generelle, siger Poul Bæk.

- Som nu den kuldsejlede museumsfærge fra Nyborg, som vi i revyen får sejlet op ad åen til Almas Hus.

De to har et dybt hjertesuk, når det gælder idéer til årets revy. For altså, den netop overståede valgkamp til byrådet i efteråret var dræbende kedsommelig.

- Dér hjalp politikerne os ikke ret meget! fastslår Torben Konradsen med bister mine og mindes de gode dage for for fire år siden med partihop og borgmesterkup - et dengang næsten uudtømmeligt emne.

Landsbegivenheder indgår. Men også her er Ørbæk Revyen i år ramt af uheldige omstændigheder.

- Prins Henrik-nummeret har vi måttet lade udgå. Vi skal opføre os ordentligt! erklærer Poul Bæk - nu helt alvorlig.

Ejnar og Aage

Der er dog rigeligt andet at øse af, så de 540 heldige skal nok få noget at grine ad, lover revyfolkene.

Og bare rolig: Det entreprenante entreprenørpar Ejnar og Aage alias Poul Bæk og Torben Jørgensen skal nok sørge for at gøre revyscene og selskab usikkert.

Duoen dukkede første gang op i Ørbæk Revyen i 1994, da der var bøvl med tunnelboringen under Storebælt - og som de to sagtens kunne klare bedre. Siden har de ikke været af revyscenen, for det er nærmest blevet et folkekrav: Ingen Ørbæk Revy uden Ejnar og Aage.

Det hele på én gang

På den helt alvorlige side er revyholdet lidt kede af, at det hele skal fyres af på én og samme dag og aften. Men sådan er det, når der må kaldes til revyfest i en sportshal.

- Vi får hallen fredag aften. Så skal vi have rigget scenen med udstyr, lys og lyd og firemandsorkester, så vi kan øve et par gange i løbet af lørdag formiddag og have en lukket generalprøve lørdag eftermiddag inden selve revyforestillingen ved omkring 19-30-tiden, når spisningen er ved at være færdig. Når festen klinger ud, skal det hele ryddes værk igen, så der kan spilles håndbold søndag morgen, remser Poul Bæk op.

Ingen tvivl om, at reyvholdet gerne så, at de frem for sådan en éngangs-forestilling kunne sprede revyen over måske tre aftener med 200 gæster pr. gang. At det sagtens kunne lade sig gøre, viser billetsalget til årets revy. Men der er imidlertid ikke lokaler til det i Ørbæk, efter kroen for en del år siden lukkede.

- Det viser bare, at vi med udvidelsen af Ørbæk Midtpunkt blot fik en sportshal mere og ikke den kultursal, vi dengang håbede på, siger Torben Konradsen.

Det spolerer nu ikke revyholdets forventning om at kunne levere endnu en grinagtig aften om latterlige, lokale tildragelser i Ørbæk og omegn de seneste to år.

Det er Ørbæk Borgerforening i samarbejde med Ørbæk Midtpunkts aktivitetsforening, der står for revy-arrangementet.

Udsolgt: Alle vil se Ørbæk Revyen - det giver lidt præstationsangst på scenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce