Udendørs motion: Nyt fitness-anlæg i skoven

Et fitness-anlæg i Chr. Lundsskoven ved Skræddergyden har fået nødvendig dispensation fra Kystdirektoratet. Anlægget tæt på stranden etableres efter planen i løbet af foråret. Arkivfoto.

Udendørs motion: Nyt fitness-anlæg i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et fitness-anlæg i Christianslundsskoven har fået grønt lys fra Kystdirektoratet. Anlægget skal trimme både unge og ældre i de grønne omgivelser ved skov og strand.

Nyborg: Fitness og motion er ikke reserveret svedige lokaler med maskiner på rad og række. Forår og sommer indbyder nemlig til udendørs træning, og inden længe kan motionister i alle aldre kaste sig over en række fitness-redskaber blot et stenkast fra Storebælt - mellem alt det grønne ved Skræddergyden i Chr. Lundskoven.

Kystdirektoratet har i efteråret givet dispensation fra kystbeskyttelseslinjen. Og med 100.000 kroner, som Erhvervs- og Udviklingsudvalget bevilgede for knap tre år siden, så er der dømt klar, parat, start til projektet.

- Langt om længe har vi fået den nødvendige tilladelse til fitness-anlægget. Vi har i forvejen fokus på aktiviteter langs kysten, blandt andet med kystpuljen, og her passer anlægget fint ind, påpeger udvalgsformand Peter W. Mollerup (V).

Fitness i skoven
Fitness-anlæg skal indeholde:Redskaber, der gør det muligt at træne alle de større muskelgrupper

Redskaber, der træner balance, stabilitet og/eller koordination

Skal kunne anvendes af personer med nedsat bevægelighed og/eller fysisk handicap

Muligheder for træning af samme muskelgrupper for flere personer samtidig

Redskaberne kan tilkobles "SMART city" tankegangen

Skiltning skal illustrere et udvalg af mulige øvelser i redskaberne

Anlæg i udbud

Træningsområdet er udset til folk, som går eller løber en tur i skov og ved strand. Og redskaberne kan benyttes af alle, som vil arbejde med muskler og led. Løbere kan inkorporere træningsstedet som del af deres løberute, og andre kan opsøge stedet som udgangspunkt for en udendørs session.

- Anlægget passer også fint ind i kommunens generelle fokus på sundhed. Men nu skal det først i udbud, og så håber vi, at det kan står færdigt til sommer, siger udvalgsformanden.

Opgaven sendes i udbud blandt tre-fire leverandører af den slags udendørs fitness-anlæg. Kravet er blandt andet, at redskaberne passer ind i omgivelserne og etableres i mørke farver eller naturmaterialer.

Udendørs motion: Nyt fitness-anlæg i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce