Isen er ikke tyk nok endnu til at åbne skøjtebanen på Vandværksgraven. Men hvis frosten fortsætter et par dage, er der en mulighed.

Nyborg: Isen på Nyborgs traditionelle skøjtebane på Vandværksgraven ved Gasværksvej er fredag stadig for tynd til bære.

Men kommunens "ismand" Claus Johansson måler isens tykkelse weekenden igennem, og han øjner en chance for at skøjtebanen kan åbne i år - måske mandag.

- I dag (fredag, red.) har jeg målt 11 centimeter tyk is ved Vestervold Skole og 8,5 centimeter på siden ind mod Nyborg Forsyning og Service. Så det skal ikke fryse så mange dage mere, før isen er tyk nok til skøjteløb, siger Claus Johansson.

Problemet er, at tøvejret ifølge femdøgnsprognosen truer først i næste uge, så der er en risiko for, at isen først blive tyk nok samtidig med, at tøvejret sætter ind. Og så bliver det ikke til noget.

Under alle omstændigheder er Claus Johansson på isen både lørdag og søndag for at måle tykkelsen. Men foreløbig er der altså adgang forbudt på voldgravens is.

Sidste gang, der var vinter nok til at skøjte på voldgraven, var i 2013.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.