Zentropa indspiller tv-serien "Håbet" i Nyborg Kirke.

Nyborg: Gennem flere dage har en stribe skilte i Skippergade fortalt, at gaden er helt lukket for parkering fredag. Men der var ingen forklaring på forbuddet, og kommunen afviste at sige noget.

I dag fredag er årsagen åbenbar for enhver: Filmselskabet Zentropa okkuperer området omkring Nyborg Kirke, og det handler om optagelser til fiktionsserien "Håbet", der vises på TV 2.

Der har været optagelser i en række fynske havnebyer, og nu er holdet altså kommet til Nyborg, hvor det ikke er havnen, men kirken, det handler om.

En masse kendte skuespillere medvirker i serien. Hovedrollen Marie spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, og blandt de øvrige roller ses blandt andre Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt og Kirsten Olesen.

"Håbet" er en miniserie på fire afsnit á 40 minutter, og den produceres for TV 2 af Zentropa sammen med FilmFyn og Film i Väst med støtte fra Public Service Puljen og i samarbejde med NRK, TV4 Sverige og C More.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.