KSM Maskinservice sikrede sig tidligere i år rettighederne til at importere og sælge maskiner fra den tyrkiske producent Hidromek. Første salg gik til den lokale skoventreprenør Børge Schäfler.

 

Kissendrup: 16 tons stål til en pris af cirka 1,5 millioner kroner rullede tirsdag op på en ladvogn bag KSM Maskinservice i Kissendrup. Tidligere i år indgik indehaver Frederik Bergholdt sammen med sin far, Henrik Bergholdt, en aftale med det tyrkiske firma Hidromek om rettighederne til at importere og sælge fabrikkens maskiner på det danske marked.

Og tirsdag var dagen altså kommet, hvor den første ordre skulle afleveres. Forud er gået cirka en måneds arbejde med at bygge maskinen om på maskinstationen i Kissendrup, så den kan klare det hårde arbejde med at rydde træer og levende hegn.

- Maskinen er bygget som en kampvogn med armering både oven på, på siderne og under, så den ikke så let går i stykker. Samtidig er den udstyrret med en saks, der kan klippe træer over på helt op til 40 centimeter i tykkelse, fortæller Henrik Bergholdt.

Aftageren er den lokale skoventreprenør Børge Schäfler, og det er blot med til at gøre handlen endnu mere speciel, mener han.

Børge Schäfler løser opgaver på hele Fyn ejer i forvejen to store maskiner med næsten tilsvarende "bidetang", men glædede sig alligevel til at tage den nye vogn i brug. Det skete allerede samme dag. Tilbage i maskinhallen ved gadekæret i Kissendrup står yderligere to maskiner fra den tyrkiske producent, som far og søn forventer at have afsat inden længe.

Derudover sælger firmaet udstyr og leverer service til entreprenør-, nedbrydnings- og skovbranchen. Engang beskæftigede den tidligere smedie i Kissendrup over 40 ansatte. Ud over far og søn består KSM Maskinservice i dag af fire medarbejdere.

 

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.