Turisterne lader sig ikke kyse


Turisterne lader sig ikke kyse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PÅ TRODS AF DÅRLIGT VEJR: Antallet af turister ligger på et stabilt niveau i år
ØSTFYN: De fleste er nok enige i, at sommervejret ikke har været det bedste i år. For nu at udtrykke det på en pæn måde.

Den megen regn, blæst og de lave temperaturer har imidlertid ikke holdt turisterne væk i det omfang, man ellers kunne frygte. Dog må man nok konkludere, at campingpladserne har sat sidste års fremgang på 15 procent over styr. August plejer imidlertid at være en god måned, så noget kan rettes op endnu.

Det samme mønster tegner sig også for bed and breakfast-branchen, der er blevet svigtet af danskerne, men til gengæld har haft besøg af udlændinge, som ellers ikke strømmer til Østfyn.

Det siger turistchef Benny Kjeldbjerg, og på en slentretur gennem byen hører man da også mange forskellige tungemål.

Blandt turisterne er en god portion hollændere, fortæller både Benny Kjeldbjerg og havnefoged Tim Jørgensen.

Benny Kjeldbjerg føjer til, at der i år også er en del turister fra lande, som ellers ikke i større omfang lægger vejen om Østfyn. Det gælder eksempelvis finner og islændinge.

I år har børnefamilierne svigtet hotellerne, men de har i stedet fået andre gæster, så der er nok tale om status quo.

Tim Jørgensen:

- Det er min fornemmelse, at vi får et besøgsantal, der nærmer sig sidste års. Og i år har vi haft besøg af rigtige mange store både - eksempelvis to- og tremastede skonnerter. Flere af dem er hollændere og tyskere, og det er klart, at de er tydelige i bybilledet, da der er 20-40 mennesker om bord på de enkelte både.

En af de faste gæster er det lille tyske krydstogtskib "Lili Marlene", der lægger til kaj næste gang på fredag. Den ankommer klokken 8.30 og stævner ud af havnen klokken 14.

Det er fjerde gang, "Lili Marlene" gæster Nyborg i år, og Tim Jørgensen fortæller, at der er planlagt yderligere fire anløb i år.

Den nyborgensiske havnefoged tilskriver det gode besøgstal hans tilstedeværelse på den årlige salgsmesse i Hamburg, og den har han derfor besluttet at besøge igen til november.

Turisterne lader sig ikke kyse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce